Drumuri blocate vineri dimineata din cauza zapezii si a aluviunilor

Vreme capricioasa a inceput sa provoace probleme la nivelul intregii tari. In noaptea de joi spre vineri, a plouat abundent in nordul tarii, acolo unde raul Tisa a iesit din matca si a inundat mai multe gospodarii.

Oamenii au stat de paza, speriata ca apa va duce tot. De altfel, hidrologii au dat atentionari pe mai multe rturi din nord-vestul tarii. Iar daca nu ploua atunci ninge. In Pasul Tihuta au fost blocaje joi noapte. Situatia a fost similara si la Vatra Dornei. Iar vestile care vin de la meteorologi nu sunt deloc bune. Codul galben de ninsori expira la pranz insa peste Romania va veni gerul.

Vreme capricioasa a inceput sa provoace probleme la nivelul intregii tari

Mai multe drumuri din tara sunt blocate vineri dimineata fie din cauza zapezii, fie a aluviunilor. In judetul Arges, pe DN73 traficul a fost oprit din cauza a trei tiruri ramase blocate.

In Mures insa pe DN15 nu se circula din cauza aluviunilor, iar situatia ramane neschimbata intre Sighetu Marmatiei si Satu Mare, acolo unde autoritatile au decis intreruperea ciruclatiei inca de joi seara, din cauza inundatiilor.

Drumarii bistriteni au actionat cu mai multe utilaje de deszapezire pentru ca circulatia pe DN 17 sa se poata desfasura in conditii normale. Dupa o zi in care au fost 17 grade, resitenii au fost nevoiti sa indure temperaturi apropiate de pragul inghetului.

Traficul rutier a fost blocat, joi seara, si in judetul Bacau, pe drumul national DN 2F Vaslui – Bacau, dupa ce un copac, rupt de rafalele puternice de vant, a cazut pe sosea. Incidentul a avut loc la iesirea din municipiul Vaslui.

DN19, inchis in continuare dupa revarsarea raului Tisa

Raul Tisa s-a revarsat si a inundat case, terenuri agricole si a omorat animale. Drumul National 19, Sighetu Marmatiei – Satu Mare, este in continuare inchis circulatiei, dupa ce a fost inundat. Peste noapte ploaia s-a transformat in ninsoare. Meteorologii spun ca va fi si mai rau pentru ca temperaturile vor cobori spre -15 grade Celsius.

Mai multe case din localitatea maramureseana Remeti au fost inundate. Autoritatile au ridicat un dig de protectie din saci de nisip. Pompieri, jandarmi, politistii de frontiera, sateni au muncit fara incetare sa ridice digul pentru ca viitura sa nu inunde si alte case.

In urma revarsarii raului Tisa, Drumul National 19, care face legatura intre Satu Mare si Sighetu Marmatiei, a fost inundat pe o portiune de aproximativ 500 de metri. Apa de pe sosea a ajuns la aproape zece centimetri, asa ca circulatia masinilor a fost oprita, soferii fiind redirectionati pe rute ocolitoare.

Probleme sunt si pe alte rauri din tara. Hidrologii au emis avertizare Cod Galben pe Dunare, valabila pana pe 15 decembrie. Sunt asteptate cresteri de debite si depasiri ale cotelor de inundatie si atentie in aval de Portile de Fier.

Bucuresti: Peste 500 de utilaje de deszapezire, trimise pe teren

In capitala fulgii au aparut in aceasta noapte, dar a nins foarte putin. Cu toate acestea edilii de sectoare au trimis in teren utilajele de deszapezire inca de la lasarea intunericului. Primarul General, Sorin Oprescu le-a cerut inca de joi operatorilor sa fie pregatiti sa intervina incepand cu ora 23.00 dupa atentionarea meteo primita de la ANM.

Astfel ca, in noaptea de joi spre vineri, peste 530 de utilaje au fost in teren, iar alte zece utilaje din fiecare sector au fost pregatite sa insoteasca, in caz de nevoie ambulantele, pompierii, politia si descarcerarea.