Duvaz: PSD cere expertiza grafologica a buletinelor de vot

nbsp;

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat sambata ca justitia din Romania se afla sub atenta observatie a comunitatii internationale, iar daca nu se da un raspuns corect, se va afla intr-o situatie precara, pentru ca adevarul va iesi la iveala pana la urma.

Duvaz a atras atentia ca frauda s-ar fi produs prin anularea buletinelor de vot. El spune ca dupa inchiderea sectiilor de votare, buletinele ar fi fost stampilate inca o data, astfel incat sa fie anulat votul dat pentru Mircea Geoana.

quot;Dupa inchiderea urnelor s-au anulat voturi, dublandu-se semnatura in defavoarea lui Mircea Geoana. Buletinele pentru Mircea Geoana au fost restampilate. Desi lucr stau asa, la ren vot nule s-a depasit o mie si ceva de voturi valide. S-ar putea ca aceasta renumarare sa fie o perdea de fum quot;, a declarat Bogdan Niculescu Duvaz.

Totodata, purtatorul de cuvant al social-democratilor a precizat ca vor merge pana la a cere expertiza grafologica, chiar daca nu este o procedura simpla.

quot;Am reclamat dublarea stampilei, nu este o expertiza simpla, dar se poate constata. Avem informatii ca si la sfarsitul zilei de ieri se cautau a se completa declaratii pe propria raspundere care sa insoteasca voturile din strainatate. In completarea listelor de pana acum, adresele nu sunt exacte. Va fi foarte greu de comparat si de gasit persoanele respective pentru a fi identificate ca au si votat quot;, a spus Duvaz.

Social-democratii mai cer compararea tuturor CNP-urilor si a declaratiilor pe proprie raspundere din strainatate.

quot;Cerem compararea tuturor CNP-urilor, iar in strainatate compararea numarului de
voturi cu numarul de declaratii. Cerem si expertiza grafologica. Nimic nu-i
prea mult ca sa constati ca au fost alegeri corecte quot;, a spus Duvaz.

Social-democratul a atras atentia ca Romania se afla la ora asta sub observatia atenta a comunitatii internationale.

quot;Justitia isi da examenul. Daca nu da un raspuns corect, justitia va fi intr-o situatie extrem de precara, pentru ca adevarul va iesi la iveala. Exista o grea raspundere pentru noi toti, nu am facut acest demers doar ca sa facem valuri pentru ca nu doream sa acceptam rezultatul, ci pentru ca era o imensa suspiciune. Expertizele trebuiesc facute! quot;, a mai aratat purtatorul de cuvant al PSD.

Sursa foto: Jurnalul National