E-Parlament, un joc online despre Parlamentul Romaniei, pune la bataie un premiu de 2000 de dolari

E-Civis a lansat jocul online e-Parlament, o simulare virtuala a procesului legislativ din Parlamentul Romaniei. Daca reusesti sa fii un bun parlamentar virtual, atunci ai sansa sa castigi 2.000 de dolari.Jocul este destinat oricui doreste sa afle mai multe despre activitatea Parlamentului Romaniei sau sa isi testeze cunostintele in diverse domenii ale comisiilor de specialitate din cadrul acestuia. In plus, jucatorii cu varsta de maxim 25 de ani se pot inscrie in concursul organizat in cadrul jocului e-Parlament, al carui premiu va consta din 2.000 de dolari.
Concursul se va desfasura in perioada 31 ianuarie – 1 aprilie 2011 si are ca scop acumularea a cat mai multe puncte de reputatie in cadrul jocului. Fiecare jucator va avea un profil si va trebui sa participe la activitatile zilnice specifice din Parlamentul Romaniei: grup parlamentar, comisie, plen si colegiu parlamentar.
Jocul video face parte din proiectul „Sunt cetatean. E in puterea mea”, prin care E-Civis isi propune sa formeze tinerii din Romania ca cetateni activi si informati, pregatiti sa participe la procesul decizional local si central. Proiectul este finantat de Trust for Civil Society for Central and Eastern Europe si este derulat in parteneriat cu Camera Deputatilor.