EUROVISION 2013: Cristian Prajescu, in finala EUROVISION

EUROVISION 2013: Duminica seara, la TVR1, s-a desfasurat cea de-a doua semifinala nationala a concursului anual de muzica Eurovision. Cristian Prajescu (16 ani) se afla printre cei 12 finalisti, insa reusita lui a starnit multe controverse. Gabi Cotabita si compozitorul piesei interpretate de Claudiu Mirea sar la gatul tanarului.

Dintre cei 32 de semifinalisti, doar 12 au trecut mai departe, in finala din 9 martie. Insa unul dintre solistii care s-a calificat a starnit controverse cat pentru toti, la un loc. Atmosfera a fost linistita duminica seara, in Camera Verde a concursului. Pana la un moment dat, toti concurentii si-au vorbit si au solidarizat unii cu ceilalti. Dar spre sfarsitul competitiei atmosfera s-a incins.

Rezultatul televotingului i-a facut pe concurenti sa-si dea coate! Numele lui Cristian Prajescu era pe buzele tuturor, caci nimeni nu a inteles cum un pusti necunoscut, care nu a avut o piesa promovata si nici o voce de Bryan Adams, asa cum pretinde el, a reusit sa adune, din primele secunde, peste 1.200 de voturi, in timp ce o solista de talia Elenei Carstea avea doar 700 de voturi.

Dani Alexandrescu: “Nu a iesit cu nimic in evidenta!”

Claudiu Mirea si compozitorul lui, Daniel Alexandrescu de la K1, il fac praf pe Prajescu. „Cum se intampla ca acel Prajescu «topeste» inimile publicului asa brusc si 1.000 de oameni il voteaza in mai putin de 5 minute? Cotabita sa aiba grija, sa nu pateasca ca Bittman”.  Sergiu Rudichi: “Piesa este gen anii ’80, cu un text foarte comun pentru un astfel de concurs. Nu a iesit cu nimic in evidenta, este o compozitie invechita, care a fost interpretata execrabil, doar spre final a mai dres-o. Cred ca televiziunea a dat sansa sa se poata fura acele voturi” .

„Sunt foarte suparat, simt ca am fost pacalit” , a spus Claudiu Mirea. “Ce specialisti l-au numit Bryan Adams al Romaniei?” Gabriel Cotabita l-a atacat pe Cristian Prajescu pe pagina lui de socializare, sugerand ca tanarul este nul din punct de vedere artistic. „«The Best Thing In Life Is To Love» – Cristian Prajescu – numit de specialisti Bryan Adams al Romaniei(!!!!!!!!) Cum????? Care specialisti? Cand??? De ce??? Probabilitate 5% . Sergiu Rudichi, compozitorul si profesorul tanarului, i-a dat replica: „Ce pot sa-i fac domnului Cotabita daca nu i-a placut? ii spun decat sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa aiba grija sa nu pateasca ce a patit Bittman” .

Schimbari de ultima ora pentru Narcis Iustin IanauBaiatul cu vocea de contratenor, care a cucerit o tara intreaga in primul sezon al emisiunii „Romanii au talent” , a avut mari emotii duminica seara, in cea de-a doua semifinala a concursului Eurovision Romania. Narcis Iustin Ianau a marturisit, pentru Click!, ca a schimbat finalul piesei sale din competitie, „Seven” , pe ultima suta de metri, la cererea juriului. El a bagat cateva triluri inalte, asemenea lui Mihai Traistariu. „Mi-a fost destul de greu sa schimb piesa, m-am inspirat din filmul «Al cincilea element», din momentul cu solista care canta note foarte sus , ne-a spus Narcis.

Foarte emotionata a fost si Cristina Balan, fosta solista a trupei Impact, care a concurat la Eurovision sub numele ABCD. Insarcinata cu gemeni in 7 saptamani, solista a avut ceva probleme, cu cateva ore inainte de intrarea in competitie. A avut greturi si i-a fost rau. Elena Carstea, care a reusit sa ajunga in finala cu melodia compusa impreuna cu Cristi Faur, „Spining , s-a abtinut sa comenteze rezultatele televotingului, dar a lasat sa se inteleaga ca, daca ar fi apelat la alte metode de promovare, poate ar fi avut „mai mult succes .Unul dintre putinii concurenti care n-a avut nimic de comentat, ci doar s-a bucurat de succes, a fost Ovidiu Anton. Chiar in ziua concursului a fost si ziua lui de nastere, asa ca a fost sarbatorit cu tort si cu trecerea in etapa urmatoare a competitiei.