Elena Udrea blocheaza banii europeni pentru spitale

Milioane de euro din finantari europene sunt stopate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, vechi de 70 de ani, asteapta o semnatura de la minister pentru a incepe modernizarea de un milion de euro.

Toate acestea vin in timp ce Elena Udrea reclama ca Primaria Bucuresti nu a cerut bani europeni pentru spitale.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest, format din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara, s-a intalnit in urma cu doua zile la Timisoara, unde a fost ales noul presedinte, dar s-a prezentat si raportul accesarii banilor europeni pana la aceasta data. Foamea de bani europeni a impins autoritatile publice locale, dar si firmele private sa ceara bani de la UE. La nivelul regiunii de Vest sunt disponibile prin Programul Operational Regional 2007-2013, 400 de milioane de euro.

Cererea este de doua ori mai mare decat oferta, depunandu-se proiecte de 800 de milioane de euro, ceea ce arata un interes sporit. „Pana acum avem contractate semnate de 157 de milioane de euro. Pana la sfarsitul anului estimam o contractare de pana la 199 de milioane de euro”, a spus seful Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, Sorin Maxim. Chiar daca s-au semnat contracte de 157 de milioane de euro in toate cele patru judete, platile efectuate nu depasesc 35 de milioane de euro. Prioritare au fost drumurile judetene, pentru care s-au atras finantari de 113 milioane de euro. Numai in judetul Timis s-au accesat fonduri pentru trei drumuri. In judetul Arad este in pregatire „Drumul Vinului”, un alt proiect european in valoare de 11 milioane de euro.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)