Elevi care au luat 10 la bacalaureat – Ioana Olarasu de la Liceul Callatis din Mangalia


nbsp;

Ioana Olarasu, de la Liceul Callatis din Mangalia, este singura eleva din judetul Constanta care a obtinut media maxima la examenul maturitatii. Doar 65 de liceeni din toata tara au obtinut 10 pe linie la Bacalaureat, fata de anul trecut, când 138 de elevi au absolvit cu brio. Este cel mai mic procentaj de medii maxime din 2007 incoace. nbsp;

Desi toata lumea acuza subiectele foarte grele de la examenul de bacalaureat, 65 de liceeni din toata tara au reusit sa promoveze BAC-ul cu media 10. Numarul celor care au obtinut nota maxima este insa de doua ori mai mic decât anul trecut, atunci când 138 de elevi au absolvit cu brio.

Din cei 212.763 de elevi inscrisi la Bacalaureat in acest an, numai 0,03% au luat 10 pe linie. Anul trecut, procentajul „decarilor quot; a fost dublu. Capitala are doar doi absolventi de nota 10, desi la examen s 8209;au inscris 22.029 de elevi. Anul trecut, niciun elev bucurestean n-a luat media maxima.

Constanta a intrat in grupul judetelor cu medii de 10 gratie Ioanei Olarasu (18 ani), eleva la profilul de stiinte sociale la Liceul „Callatis quot; din Mangalia. Ea e singura eleva de pe litoral care n-a dat gres la sesiunea din aceasta vara.

A invatat in ritm zorit

Eleva din Mangalia e obisnuita cu performanta maxima. Este maestru al sahului, campioana nationala la juniori si, in plus, e si olimpica nationala la psihologie. Ioana nu s-a pregatit in mod special pentru Bac, ci doar „a zorit putin quot; ritmul de studiu in ultimele saptamani. „N-am facut meditatii. Am invatat in timpul anului si m-am pregatit constant pentru fiecare ora de clasa quot;, a dezvaluit ea reteta succesului. Pentru ea, subiectele de la Bac n-au fost grele, ci mai degraba au „inspirat-o quot;. E intristata, insa, de rezultatele din tara: „N-as vrea sa generalizez in mod fatalist, dar generatia mea ar trebui sa 8209;si fixeze reperele inainte sa plece undeva.

Citeste articolul integral pe site-ul Adevarul