Emil Boc va demisiona din Guvern dupa alegerile din PDL – Surse




Premierul Emil Boc ar urma sa demisioneze din fruntea Guvernului, dupa alegerile din PDL, transmit surse din partid citate de Realitatea TV.

Ideea unui premier tehnocrat nu a fost abandonata de presedintele Traian Basescu, chiar daca nu a mai facut niciun comentariu pe aceasta tema in ultima perioada. Seful statului este convins ca PDL nu are nicio sansa la alegerile locale din 2012 daca seful partidului este in acelasi timp si premier, sustine RTV.

Mai mult, Basescu ar conditiona sprijinul deschis pe care il acorda lui Boc de demisia acestuia dupa castigarea alegerilor interne.


Pana la aceste alegeri o asemenea demisie ar fi fragilizat pozitia actualului premier, care ar fi fost atacat de Blaga pentru un esec in fruntea executivului. Nu in ultimul rand, prezenta la Palatul Victoria ii confera lui Boc si atuurile specifice celui care gestioneaza fonduri publice pe care le poate orienta spre judetele unde are sustinatori.

Cel care ar urma sa-i ia locul lui Boc in fruntea Guvernului ar urma sa provina din randul tehnocratilor mai tineri, „de rangul doi”, fiind excluse nume precum Mugur Isarescu.

„Nume de talia lui Isarescu sunt excluse, au declarat pentru realitatea.net aceleasi surse. Niciun expert cu carte de vizita serioasa nu se implica in guvernare intr-un asemenea moment, cu un an inainte de alegeri, fara sustinere politica serioasa si cu o agenda economica foarte grea. Dar pentru un om de rangul doi poate fi o oportunitate, un punct care atarna greu in CV”.

Boc ar urma sa conduca PDL dupa modelul practicat de PD in perioada 2005-2006, mai noteaza sursa citata.

Sursa foto: money.ro