Estonia a adoptat moneda europeana

In timp ce criza financiara globala afecteaza dur economiile din zona euro, mai ales pe cele fragile, micul stat baltic cu numai 1,4 milioane de locuitori, se simte totusi pregatit sa adopte moneda europeana.

Estonia ia o decizie riscanta, chiar la inceputul anului. Statul baltic a anuntat ca va adopta moneda unica europeana incepand de astazi.

In timp ce criza financiara globala afecteaza dur economiile din zona euro, mai ales pe cele fragile, micul stat baltic cu numai 1,4 milioane de locuitori, se simte totusi pregatit sa adopte moneda europeana. Mai mult, Guvernul de centru-dreapta sustine ca adoptarea monedei comune va da un nou impuls economiei estoniene. Autoritatile au alimentat in avans bancile si populatia cu euro, inca de 1 decembrie. Estonia devine cea de-a treia tara ex-comunista, dupa Slovenia, in 2007, si Slovacia, in 2009, care adopta moneda comuna. Romania este inca departe de momentul euro. In cel mai bun caz data in care moneda unica ar putea inlocui leul este 1 ianuarie 2015.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV