Europenii si americanii nu sunt dispusi sa plateasca pentru continut online


Doar 13% dintre utilizatorii de Internet vor sa plateasca pentru informatiile online: 8% ar accepta o taxa in schimbul unui continut fara publicitate, iar 5% ar fi gata sa plateasca chiar si pentru site-urile cu publicitate.

Majoritatea surferilor insa isi doresc sa continue sa foloseasca Internetul in mod gratuit. Acestea sunt rezultatele unei cercetari internationale privind obiceiurile de consum pentru Internet care a fost realizat de compania GfK pentru Wall Street Journal Europe in 16 tari europene si SUA.

In cadrul acestei cercetari, utilizatorii de Internet au fost intrebati, printre altele, cat de dispusi sunt sa plateasca pentru continut – in special in cazul website-urilor de stiri, divertisment si cunostinte generale precum Wikipedia. 80% dintre respondentii din cele 17 tari isi doresc in continuare acces gratuit la continutul online: o treime din totalul participantilor cred ca informatiile de pe Internet trebuie sa fie gratuite si neinsotite de publicitate. Majoritatea (46%) vrea acces gratuit, dar este pregatita sa accepte si publicitatea. Privind situatia pe tari, peste 50% dintre greci, belgieni, suedezi si americani au fost de acord cu aceste conditii, in vreme ce romanii arata cea mai mica deschidere catre aceasta situatie – doar 22% dintre ei.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV