Eurovision 2011 Dusseldorf: Hotel FM va concura pentru Romania in cea de-a doua semifinala

Romania va participa la concursul Eurovision din Germania in cea de-a doua semifinala, conform tragerii la sorti desfasurate, luni, la Teatrul Apollo din Dusseldorf.
Astfel, formatia Hotel FM, care reprezinta Romania la Eurovision 2011 cu piesa Change , va urca pe scena din Arenele Fortuna pe 12 mai, in cea de-a doua parte a acestei semifinale.
Potrivit tragerilor la sorti, in cea de-a doua semifinala vor evolua si concurentii din Ungaria, Olanda, Bosnia si Heriegovina, Ucraina, Cipru, Austria, Suedia, Moldova, Belgia, Slovacia (in prima parte a semifinalei), Israel, Macedonia, Danemarca, Belarus, Bulgaria, Estonia, Letonia, Slovenia si Irlanda (in a doua parte a semifinalei).
Totodata, in prima semifinala a Eurovision, organizata pe 10 mai, vor evolua artistii din Albania, Finlanda, Armenia, Elvetia, Norvegia, Georgia, Turcia, Serbia, Rusia, Polonia (in prima parte a semifinalei), Croatia, Azerbaidjan, Lituania, Malta, San Marino, Islanda, Grecia si Portugalia (in a doua parte a semifinalei). Ordinea de intrare in concurs va fi stabilita in martie.
Anul acesta, concursul va reuni participanti din 43 de tari, care vor concura in cele doua semifinale. Franta, Italia, Spania, Marea Britanie si Germania s-au calificat direct in finala ca urmare a statutului de tari care contribuie financiar la organizarea Eurovision. Marea finala se va desfasura pe 14 mai, la Arenele Fortuna din Dusseldorf.