Evenimentele lunii decembrie pentru comunitatea romaneasca din Washington DC

nbsp;

Luna decembrie a debutat la Ambasada Romaniei din Washington DC cu o serie de evenimente dedicate Sarbatorilor de Iarna.

Primul eveniment a fost organizarea turului doi al alegerilor prezidentiale din Romania, eveniment al comunitatii romanesti din capitala americana care s-a desfasurat pe durata unei zile intregi, de Sfantul Nicolae, pe 6 Decembrie 2009.

Urmatorul eveniment al lunii Cadourilor a fost organizat de Adrian Vierita, ambasadorul Romaniei la Washington pe 17 decembrie, la sediul Ambasadei Romaniei la Washington. Cu aceasta ocazie, ambasadorul a adresat un mesaj comunitatii romanesti din capitala Americana.

Dragi prieteni,
Sunt onorat sa va adresez acest mesaj, prilejuit de apropierea sarbatorilor de iarna. nbsp; Doresc sa va transmit intreaga mea pretuire pentru dedicatia cu care cultivati valorile si traditiile romanesti, aici, in Statele Unite ale Americii. Imi exprim multumirea si profunda apreciere pentru sprijinul acordat Ambasadei si Consulatelor Romaniei in SUA. Va urez din toata inima “Sarbatori Fericite” si un An Nou cu sanatate si prosperitate, alaturi de familiile dumneavoastra si de cei dragi. La Multi Ani!

Urmatorul eveniment anuntat de Ambasada Romaniei la Washington este Serbarea de Craciun a Scolii Duminicale, sustinuta in data de 20 decembrie, cu incepere de la orele 2,00 PM, de catre un grup de copii romani pregatiti de Ioana Lutai, sotia preotului de la Biserica Ortodoxa Romana “Sfanta Cruce” din Alexandria Virginia. Serbarea de Craciun va avea loc la sediul Ambasadei Romaniei din Washington. Copiii vor interpreta colinde romanesti si vor prezenta cateva datini si obiceiuri romanesti specifice sarbatorilor de iarna.

Ca in fiecare an, Mosul este pregatit sa primeasca lista copiilor cuminti. Copiii prezenti la Ambasada Romaniei vor primi cadouri de la Mos Craciun pe data de 20 decembrie. Cadourile sunt cumparate cu ajutorul banilor donati de parintii copiilor. Spectacolul va fi urmat de o receptie cu gustari de post, pregatita de mamicile copiilor, cat si de Comitetul de Doamne al bisericii romanesti din Alexandria.

Copiii de la Scoala Duminicala vor merge cu colindul la familiile romanilor care doresc sa-I primeasca, in zilelel de 21, 22 si 23 decembrie. Familiile care doresc sa primeasca grupul de colindatori sunt rugate sa anunte acest lucru pe adresa de e-mail a scolii duminicale, precizand ziua si ora cand prefera sa fie vizitati de grupul micutilor colindatori romano-americani.

Evenimentele lunii decembrie se incheie cu Masa Festiva Traditionala Romaneasca, oferita de Bisericile Ortodoxe “Sfanta Cruce” din Virginia si “Sfantul Apostol Andrei” din Maryland, cu ocazia Anului Nou 2010.

Evenimentul va avea loc in sala festiva a bisericii ucrainiene din Silver Spring, o locatie cunoascuta comunitatii romanesti din zona deoarece este inchiriata adesea pentru evenimentele romanesti, in lipsa unui spatiu romanesc adecvat.

Revelionul romanesc va oferi participantilor mancaruri, bauturi si muzica romaneasca. De asemenea, se va organiza o tombola. Pretul unui bilet este 75$/persoana, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit. Masa festiva se va desfasura in locatia St. Andrew Ukraininan Orthodox Church, 15100 New Hampshire Avenue, Silver Spring, MD 20905.