Excluderea Bosniei din competitiile UEFA si FIFA pare o chestiune de zile

Pe 31 martie, FIFA si UEFA vor lua o decizie in cazul Bosniei, dupa ce, in urma cu cateva saptamani, au somat federatia din aceasta tara sa schimbe mecanismul de alegere a presedintelui. Bosniacii declara insa ca nu se vor alinia regulilor internationale.
Acum, fiecare dintre cele trei etnii importante din aceasta tara, cea musulmana, cea sarba si cea croata, impart prima functie a forului fotbalistic prin reprezentanti schimbati o data la 18 luni. Excluderea pare iminenta in acest moment, mai ales dupa deznodamantul dezastruos al ultimei intalniri dintre reprezentantii FIFA si UEFA, Eva Pasqueir si Marcel Benz, si cei trei presedinti ai federatiei, care a avut loc joia trecuta.
Cei din urma au ignorat ultimul avertisment dat de forul continental pentru modificarea statutului cu urmatoarea motivatie: Situatia politica actuala din Bosnia si Hertegovina nu ne permite sa modificam actualul format . Pe 29 martie, federatia bosniaca are programata o Adunare Generala in care se va supune votului shimbarea de statut!
Citeste stirea completa in paginile site-ului prosport.ro