Explozie la Slobozia: Un barbat a fost aruncat pe geam de suflul exploziei

O explozie a zguduit sambata dimineata un bloc din Slobozia. Suflul a fost atat de puternic incat un barbat a fost aruncat pe geam de la etajul al doilea. In explozie, a fost ranit si un bebelus. Amandoi sunt acum la spital cu rani grave.

Victima a fost aruncata de la etajul al doilea de suflul deflagratiei si a suferit rani provocate de caderea de la inaltime, dar si arsuri pe 70% din suprafata corpului.

Explozia a avut loc, sambata dimineata, in apartamentul unui bloc cu patru etaje din municipiul Slobozia, barbatul ranit, in varsta de 34 de ani, fiind initial transportat la Spitalul Judetean Slobozia, iar ulterior la Clinica de Arsi din Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Ialomita, barbatul a fost aruncat din balconul apartamentului de suflul exploziei si a cazut de la etajul al doilea, suferind, pe langa arsuri pe aproximativ 70% din suprafata corpului, si leziuni la impactul cu solul.

Deflagratia, produsa in apartamentul apartinand socrului barbatului ranit, a fost urmata de incendiu, afectand si alte 11 apartamente ale imobilului, fumul cuprinzand intreaga scara a blocului. nbsp;

O fetita de cinci luni, purtata pe brate de catre mama sa pe scari pentru a fi evacuata, a suferit o intoxicatie cu fum, fiind preluata de o ambulanta si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta din Slobozia, cu diagnosticul de intoxicatie cu monoxid de carbon, starea ei fiind stabila in acest moment.

quot;S-a intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma la fata locului, a fost stins imediat incendiul, iar oamenii au fost evacuati din bloc. Din primele cercetari se pare ca explozia a fost provocata de o acumulare de gaze din apartamentul unde era tanarul, din zona bucatariei, mai precis a frigiderului. El a declarat ca a baut cu prietenii in oras si a venit la apartamentul proprietate a socrului sau, plecat la bai la Covasna pentru a se odihni. Tanarul spune ca nu a aprins lumina in momentul in care a intrat in locuinta, ci s-a dus direct in balcon, unde a aprins o tigara, iar in acel moment s-a produs explozia quot;, a declarat seful ISU Ialomita, colonelul Nae Constantin.

Potrivit sursei citate, in urma exploziei au fost afectate apartamentul rspectiv si alte 11 apartamente de pe scara blocului, mai multe ferestre s-au spart, iar cateva usi s-au indoit din cauza incendiului. Totodata, au fost deteriorate obiecte de mobilier, iar mai multe masini parcate in fata blocului au fost zgariate de cioburile rezultate in urma deflagratiei.

Imediat dupa producerea exploziei, a fost intrerupta alimentarea cu gaze si energie electrica, din primele date reiesind ca structura de rezistenta a blocului nu ar fi fost afectata.

Reprezentanti ai ISU, Politiei si Distrigaz fac cercetari privind cauzele producerii exploziei.

Foto: Mondo News