Explozie la uzina Sadu, o persoana a fost ranita


O explozie a avut loc, marti dimineata, la uzina de armament Sadu din judetul Gorj. Potrivit RTV, explozia a fost cauzata de aprinderea a 200 de grame de praf de pusca.

Potrvit RTV, incendiul a nbsp;patruns prin blindajul care trebuia sa protejeze o angajata. Femeie de 43 de ani a fost ranita, avand arsuri pe maini si pe fata. Medicii care o ingrijesc sustin ca victima nbsp;este in afara oricarui pericol.

De precizat ca locul unde a avut loc explozia este acelasi unde a mai avut loc o explozie in toamna anului trecut. quot;Locul unde s-a initiat substanta este acelasi unde s-a intamplat in octombrie anul trecut. Acolo se afla doua cabine in care circa 200 de grame de substanta trasoare sunt uscate prin framantare cu mainile. Se introduce cu manusa mana printr-un blindaj nbsp;si se freaca aceasta substanta. Aceasta este tehnologia. Din cate am aflat, s-a initiat circa 200 de grame de substanta. Flacara a iesit prin zona gaurii din blindaj si manusile angajatei noastre si a produs aceste arsuri quot;, a declarat Lorin Boian, directorul uzinei Sadu.

Ancheta este in curs de desfasurare.