Fara telefoane mobile in scoli! Propunerea a fost facuta de Consiliul Europei


Consiliul Europei vrea sa interzica telefoanele mobile in scoli, pe motiv ca aceste aparate sunt daunatoare sanatatii copiilor.

Expertii Consiliului Europei sustin ca folosirea telefoanelor mobile de catre elevi ar putea avea efecte negative asupra sanatatii din cauza radiatiilor. In acest sens, se asteapta si un raport al nbsp;Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu privire la impactul pe care il au telefoanele mobile asupra creierelor umane.

Studiile de pana acum arata o crestere a activitatii cerebrale atunci cand sunt folosite telefoanele mobile, insa nu s-a dovedit concret ca folosirea lor ar putea provoca tumori.

Totusi, folosirea telefoanelor mobile nu este lipsita de riscuri. nbsp; quot;Sub nicio forma nu se poate spune ca folosirea telefoanelor mobile este lipsita de riscuri, quot; explica neurologul Keith Black, citat de agentiile de presa straine. nbsp;Efectele pot fi observate, insa abia dupa cateva decenii, cand este prea tarziu.

La adulti, radiatiile ating superficial creierul, insa la copii lucrurile stau diferit. Micutii au osul cranian si scalpul mai subtiri, ceea ce favorizeaza patrunderea radiatiilor in creier.