Fashion Week Iasi: Designerii romani si-au prezentat colectiile cu mare fast


Peste 200 de modele au prezentat 16 colectii ale designerilor romani. Cei peste 3.000 de spectatori prezenti la Romanian Fashion Week au avut parte de surprize de proportii din partea creatorilor de moda.

Miercuri, de la ora 20.00, s-a dat startul celei de-a XII-a editii Romanian Fashion Week. Au defilat pe podium peste 200 de modele, care au prezentat 16 colectii semnate de designeri romani. Debutul a fost realizat de colectia „Irina Schrotter Men quot; semnata Razvan Ciobanu, care reprezinta o noua abordare pentru cunoscuta creatoare de moda.

„Mie mi s-a parut o reusita totala, este foarte creativa, imi place foarte mult. Eu nu ma pricep deloc la moda barbateasca, l-am lasat pe Razvan Ciobanu sa decida in totalitate ce va face. E tineresc, e mult mai indraznet, dar respecta definitia marcii Irina Schrotter, e de calitate, e puternic, e pentru barbati care chiar stiu ce vor quot;, a spus Irina Schrotter.

Pe scena a urmat colectia Adelinei Ivan, care a optat pentru o imbracaminte cu imprimeuri florale din bumbac si satin de culoare gri, argintiu, rosu inchis si albastru electric. Colectia Cristinei Nichita a impresionat de aceasta data prin rafinamentul si eleganta femeii din anii ’40, dar si prin modul in care a incheiat colectia: opt fetite imbracate in rochite albe si-au prezentat vestimentatia.

Model nud pe scena

„Sursa de inspiratie a colectiei e femeia anilor ’40, iubesc aceasta tema. Sunt tesaturi frumoase in colectia noastra, dantela, catifea, satin, palete colorice de actualitate. Daca pana acum m-am jucat cu masculin-feminin, cu femeia James Bond, cu femeia puternica, de aceasta data am ales feminitatea pentru ca eu iubesc femeia, iubesc formele quot;, a explicat Cristina Nichita. Vezi video:

Rumoare, stupoare si aplauze au trezit in sala manechinele care au defilat pentru George Hojbota. Modelele masculine purtau cutii metalice pe cap, iar punctul culminant a fost atins in momentul in care una dintre modele a aparut complet dezbracata pe scena.

Extravaganta si nonconformismul au fost salutate cu aplauze de publicul iesean. Creatorul a oferit si explicatia modelului gol de pe scena: simbolizeaza criza.

„Cred ca am adaptat foarte bine colectia la criza actuala. Modelul dezbracat a simbolizat spre ce ne indreptam sa purtam in situatia de fata. Criza se accentueaza in timp si noi am putea fi tentati sa renuntam sa mai purtam haine de calitate. Suntem prea saraci ca sa ne luam lucruri care rezista numai un sezon. Si ce o sa facem, o sa ne imbracam cu fuste, cu bluza si fara pantalon sau nu ne mai imbracam deloc?! quot;, a explicat George Hojbota. Vezi video:

A urmat apoi colectia lui Mircea Barbulescu, care pe langa articolele vestimentare elegante pentru barbati s-a impus si prin fundalul sonor: „Sunt cel mai frumos barbat din orasul acesta quot;.

Lucian Broscatean, premiat cu 1.000 de euro

Creatorul de moda Lucian Broscatean a uimit prin modele ciudate, cu un look violent. Acestea se asemanau cu stafiile, au adoptat un mers incetinit si au luat o atitudine pierduta.

Creativitatea sa a fost apreciata si recompensata de Freudenberg si Ital Tex cu un premiu de 1.000 de euro. Ultimele doua defilari au fost impunatoare, asa cum sunt si numele creatorilor in lumea modei. Stephan Pelger a prezentat o colectie neconventionala cu tinute transparente, ce foloseau nuante de alb si negru, care se remarcau printr-o croiala avangardista.

Prima seara a Romanian Fashion Week a fost incheiata de colectia Irinei Schrotter care a fost prezentata pe muzica trupei N.O.H.A. si in care s-a vorbit despre un nou tip de feminitate: agresiva, puternica si invingatoare. Toate aceste calitati ale femeii au fost transmise prin combinatiile de piele si blana.

Mii de oameni au luat parte la Romanian Fashion Week

Iesenii au umplut Sala Polivalenta aseara cand s-a dat startul Festivalului de Moda. Inca inainte de inceperea evenimentului, sala era arhiplina, iar temperatura trecuse cu mult peste 30 de grade.

Vezi inregistrarile video de la eveniment pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)

nbsp;