Festin romanesc la Muzeul Taranului Roman! Sarmalute din carne de gasca, branzaturi traditionale si prajitura Ocaua mare va asteapta sa le degustati!

Targul Festin Romanesc-Unirea-n bucate debuteaza vineri, 21 ianuarie, la Muzeul Taranului Roman din Capitala. In aceeasi zi, la Berlin, se deschide Saptamana vedere, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare, agriculturii si horticulturii. O parte dintre producatorii prezenti la manifestarea de la Bucuresti, expun si la Berlin, o dovada in plus ca Festin Romanesc este un targ unde participantii sunt alesi cu cea mai mare seriozitate.Organizatorii au ales pentru editia targului Festin Romanesc-Unirea-n bucate, din perioada 21-23 ianuarie 2011, sarmale din carne de curcan si din carne de gasca in foi de varza si in foi de vita- de-vie, fasole cu carnati afumati, paine si specialitati de panificatie, produse din carne de porc din rasa Mangalita (fara colesterol), suc de mere proaspat stors, branzeturi si specialitati din lapte, palinca, prajituri maramuresene, dulceturi fara zahar, miere de albine si produse de apicultura ecologice, cozonac de casa, zacusca si magiun de Topoloveni. La Restaurantul Hanul Ancutei veti putea degusta preparate dupa retete de la sfarsit de secol XIX. Surpriza targului va fi prajitura Ocaua Mare. Avem si invitati speciali din Olanda si Italia, care ne vor aduce branzeturi traditionale si alte specialitati. Pentru fiecare vom folosi ocaua mare pentru calitatea produselor, astfel incat cei prezenti in targ sa poata achizitiona produse sanatoase, naturale, la preturi de producator.Curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman este rezervata mestesugarilor de la care puteti cumpara produse din lemn, bijuterii, obiecte de ceramica, produse din piele, obiecte vestimentare si de decoratiuni interioare.Mancarea buna va fi insotita de muzica adevarata romaneasca. Ion Popa, un artist scolit de Gil Dobrica si Tudor Gheorghe, va sustine mini-concerte sambata si duminica.Foto: Mondo News