Festivalul George Enescu: In aceasta seara lucrari de Chopin!



Yundi – cunoscut anterior ca Yundi Li – vine luni la festivalul si concursul international George Enescu sa completeze lista, deloc saraca, a talentelor provenind din Asia.

Tinerii muzicieni deja vedete nu lipsesc de la editia din acest an a Festivalului si Concursului International quot;George Enescu quot;. nbsp;

Pianistul chinez nascut in 1982 prefera, dupa cum o arata si repertoriul pe care il va prezenta in recitalul de la Ateneul Roman, sentimentul introvertit ce caracterizeaza muzica lui Frédéric Chopin – selectand exclusiv pentru programul sau lucrari apartinand compozitorului polonez.

quot;Nu ma consider un artist normal” – spunea pianistul chinez intr-un interviu recent. nbsp;De ce? – veti avea prilejul de a descoperi in episodul de luni, 5 septembrie, al quot;Recitalurilor si concertelor camerale” de la Ateneul Roman, unde Yundi va putea fi ascultat incepand de la ora 17.00. nbsp;

Inregistrarea recitalului va putea fi ascultata la Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural, in data de 15 septembrie, tot de la ora 17.00.