Festivalul Mamaia 2010: Castigatorii vor fi desemnati pe 29 august

Festivalul de Muzica Usoara Mamaia quot; 2010 va avea finala pe 28 august, iar gala laureatilor pe 29 august, in timp ce concursul, atat cel pentru interpretare, cat si cel pentru creatie, va avea loc in zilele de 26 si 27 august.

Iinvitatii care vor sustine recitaluri dupa gala de decernare a premiilor de duminica, 29 august, sunt Paula Seling amp; Ovi, Olia Tira din Republica Moldova, concurenta in 2010 la Eurovision, Chiara (Malta), participanta de trei ori la Eurovision, ultima data in 2009, trupa Next Time din Macedonia, participanta tot in 2009 la Eurovision si cea mai tanara castigatoare din istoria concursului Eurovision, Sandra Kim din Belgia.

Paula Seling a castigat la Festivalul quot;Mamaia quot; premiul I la quot;Interpretare quot;, in anul 1997, iar doi ani mai tarziu a obtinut premiul I la sectiunea quot;Slagare quot;.

Editia 2010 a Festivalului de Muzica Usoara quot;Mamaia quot; 2010 se va desfasura in perioada 26 – 29 august pe scena Teatrului de Vara Soveja din Constanta.

Concursul, atat cel pentru interpretare, cat si cel pentru creatie, va avea loc in zilele de 26 si 27 august, finala se va desfasura pe 28 august, iar gala laureatilor pe 29 august, in ultima zi a festivalului.

Bugetul Festivalului Mamaia 2010 este de 1,5 milioane de lei, suma fiind aprobata de Consiliul Judetean Constanta, in cadrul unei sedinte extraordinare.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat luni, ca bugetul este unul de austeritate. quot;Este un buget de austeritate, dar am zis ca este pacat sa intrerupem o asemenea traditie in conditiile in care festivalul implineste 40 de ani. Pentru festivalul de la Mamaia am alocat in jur de 15 miliarde de lei vechi quot;, a spus Constantinescu.

Aurelian Temisan si Horia Moculescu se numara printre prezentatorii Festivalului de Muzica Usoara Mamaia 2010, urmand sa li se alature un al treilea prezentator, care va fi anuntat ulterior.

Juriul celei de-a 40-a editii a Festivalului de Muzica Usoara quot;Mamaia quot; 2010 este alcatuit din: Andrei Tudor, Adrian Romcescu, Viorel Gavrila, Corina Chiriac, Dana Dorian, Gabriela Scraba, Titus Andrei, Berti Barbera, Madalin Voicu (pressdinte), Mircea Dragan si Petre Nastase.

Sursa foto: Adevarul