Festivalul de la Venetia 2010 incepe cu Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen


Cea de-a 67-a editie a evenimentului desfasurat in perioada 1-11 septembrie 2010 se va incheia cu “Furtuna” lui Shakespeare.

quot;Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen quot; este filmul kung-fu ce va rula in deschiderea Festivalului International de Film de la Venetia, dupa proiectia de gala quot;Black Swan quot;.

Pentru filmul de actiune regizat de Andrew Lau, avandu-i pe Donnie Yen si Shu Qi in rolurile principale e o imensa onoare, mai ales la 70 de ani de la nasterea marelui Bruce Lee, scrie Chinafilm.com

Proiectul in care s-au investit aproape 18 milioane de dolari spune povestea eroului Chen Zen care-si razbuna maestrul si este inspirata de filmul quot;Fist of Legend quot; din 1944, cu Jet Li (premisa peliculei quot;Fist of Fury quot; din 1972 cu Bruce Lee in rolul principal). Filmul va ajunge in cinematografele din China abia pe 23 septembrie.

Cea de-a 67-a editie a evenimentului venetian a ales sa difuzeze in cadrul galei de deschidere, ce incepe in seara de 1 septembrie, filmul quot;Black Swan quot;, cu Natalie Portman.

Filmul ce va inchide Festivalul International de Film de la Venetia e regizat de Julie Taymor (“Frida”) si o are drept protagonista pe Helen Mirren. Este vorba despre “The Tempest”, o adaptare a piesei omonime a lui William Shakespeare.