Filme de Oscar 2011: Natalie Portman si Lebada, sanse mari sa castige un premiu Oscar


nbsp;
De vineri, 25 februarie, intra in cinematografele romanesti Lebada neagra, un film pentru care noua rasfatata a Hollywood-ului a primit deja premiul pentru interpretare feminina la Globurile de Aur si la BAFTA. Si Natalie Portman are mari sanse sa ia anul acesta si Oscarul.

In 1997, la doar 16 ani, Natalie Portman declara ca actoria este doar ceea ce ea face inca din copilarie si continua spunand: „Nu stiu daca vreau sa fac asta pentru restul vietii mele quot;. In 2011 a primit deja cel mai impotant premiu de interpretare feminina atat la Globurile de Aur, cat si la premiile industriei britanice de film BAFTA. in „Lebada neagra quot; ea joaca rolul Ninei, o balerina cu dubla personalitate, care lupta cu propriile defecte pentru a atinge perfectiunea. Aceasta contradictie pe care Natalie Portman o aduce maiestuos la viata face calatoria Ninei o experienta unica.

Cu un film care se desfasoara in New York, fie intr-un mic apartament, fie intr-o sala rece de repetitie sau in metrou, si care pe alocuri tinde spre melodrama, ce aminteste de atmosfera anilor ’30, actrita a reusit sa ajunga iar pe prima pagina a ziarelor. Aceasta se datoreaza in mare parte unei scene erotice intre ea si Mila Kunis, balerina cu care rivalizeaza pentru rolul principal intr-o productie revizionista a baletului „Lacul lebedelor quot;. „Cum aduci baietii la un film despre balet? Cum aduci fetele la un thriller? Raspunsul este o scena erotica intre doua fete quot;, explica Portman pentru Entertainment Weekly.

Cu toate ca actrita a luat lectii de balet cand era mica, a fost nevoita sa se antreneze din greu pentru acest film, incepand cu un an inaintea filmarilor, alaturi de balerina companiei New York City Ballet, Mary Hahn Bowers, care a ajutat-o si cu ponturi despre viata unei balerine. „Intr-o scena din film cad in fata publicului, in timpul spectacolului, si in spatele scenei celelalte balerine ma intreaba daca sunt bine. Mary mi-a spus ca asta nu s-ar intampla niciodata in realitate. E o lume foarte competitiva quot;, povestea Natalie.

Actrita ajunsese sa se antreneze opt ore pe zi, in fiecare zi, in ultimele luni inainte de inceperea filmarilor si a slabit peste 10 kilograme. Coregrafiile care au implicat foarte multe ridicari si sarituri au adus cu ele si multe accidente. Natalie si-a fisurat o coasta si a suferit o contuzie, dar asta nu a oprit-o sa danseze ea insasi in majoritatea scenelor din film. Dar toata aceasta munca s-ar putea spune ca nu a fost in zadar. si a fost al doilea Glob de Aur din cariera actritei dupa cel din 2005, pentru rolul din „Closer quot;,unde joaca rolul unei stripteuze si apare pentru prima oara intr-o scena nud.

In ultima vreme si viata ei personala a suferit schimbari majore – este acum logodita cu Benjamin Millepied, coregraful ei din „Lebada neagra quot;, si astepta si un copil.

Citeste mai mult pe site-ul Romania Libera