Firmele de leasing, inselate de romanii care isi declara masina furata, apoi o vand in Spania, Albania sau Republica Moldova

Infractorii romani se adapteaza vremurilor. Daca acum 10 ani se umpluse tara de masini furate din Occident, acum povestea sta exact pe dos.

Foarte multi dintre cei care si-au cumparat un autoturism in leasing si nu vor sa-l plateasca, dispar din tara. Sau il declara furat si il vand prin Spania, Albania sau Republica Moldova. In prezent, unul din zece rau-platnici are in minte un astfel de plan.

Recuperatorii platiti de firma de leasing din Romania au descoperit o masina pe strazile din Chisinau. Autoturismul, care valora nou 70.000 de euro, a fost scos din tara acum un an. Cel care il folosea n-a achitat pentru el nici macar o rata.

Surprins ca a automobilul a fost totusi localizat, clientul nu a avut ce face si a acceptat sa il predea.

quot;Avem destule cazuri care vin in Moldova pentru a li se pierde urma autoturismelor. Vom avea colaboratori cu care vom reusi sa le aducem inpoi”, spune Dan Damian, reprezentantul unei firme de recuperari de masini.

Din pacate, majoritatea sunt in stare proasta. Recuperatorii intra in paine abia din clipa in care firma de leasing isi instiinteaza clientul rau-platnic ca i-a expirat perioada de gratie. Doar ca… dupa aceasta perioada de gratie, firmele de leasing constata ca masinile nu se mai afla in Romania.

Citeste mai mult si vezi video pe incont.ro