Florentina Carstea a fost arestata pentru 29 de zile

Magistratii de pe langa Judecatoria Sectorului 6 au hotarat, marti, sa emita un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele asistentei Florentina Cirstea care trebuia sa se afle in salonul distrus de incendiu la Maternitatea Giulesti.

Asistenta a fost retinuta luni sub acuzatia de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in legatura cu incendiul grav de la Maternitatea Giulesti.

Procurorii sustin ca asistenta Florenitna Cirstea a lipsit timp de 12 minute din sectie, exact in momentul in care a izbucnit incendiul. Ei arata in motivare ca asistenta a sfidat atributiile inscrise in fisa postului.

Asistenta de la Maternitatea Giulesti era una exemplara, fusese propusa ca sefa de sectie, insa a refuzat, din dragoste pentru copii. Asta a declarat avocata Simona Luciana Parvu, cea care o reprezinta pe femeie in fata legii. Aceasta a infirmat si zvonul potrivit caruia femeia s-ar fi aflat la o petrecere atunci cand a izbucnit incendiul.

Potrivit avocatei, asistenta Florentina Carstea a avut nevoie sa foloseasca toaleta, desi parasirea sectiei de reanimare este interzisa. Ea ar fi anuntat o colega de la sectia de cezariene cariea i-ar fi cerut sa supravegheze copiii de la reanimare, insa aceasta fusese chemata in sala de operatii.

Vezi video pe site-ul Antena 1 – Sursa foto: Antena 1