Florentina Carstea, asistenta de la Maternitatea Giulesti, retinuta pentru ucidere din culpa

Asistenta medicala care a lipsit 12 minute din sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti a fost retinuta astazi de procurori pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in forma agravata, riscand pana la 10 ani de inchisoare.

Parchetul instantei supreme va solicita, marti, Judecatoriei sectorului 6 Bucuresti emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele asistentei Carstea.

Anterior, procurorul sef Marius Iacob a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva asistentei medicale Florentina Carstea, care a lipsit 12 minute, perioada in care izbucnit incendiul in Sectia Terapie Intensiva a a Maternitatii Giulesti.

quot;Asistenta medicala a lipsit intre 18.24 si 18.36. La ora 18.36 un alt cadru medical ce a observat incendiul a anuntat serviciul unic de urgenta. Astazi s-a dispus inceperea urmaririi penale pe numele asistentei medicale de la Giulesti pentru ucidere din culpa si vatamare grava din culpa, pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu quot;, a spus Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)