Folclorul ar putea fi studiat la scoala! Propunerea vine de la Uniunea Artistilor Interpreti de Folclor Muzical


Folclorul ar putea fi studiat, in curand, in scoli. Propunerea a venit din partea unor renumiti interpreti de muzica populara care s-au intalnit, miercuri, la Salciua, in judetul Alba, unde au prezentat oficial Uniunea Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania, transmite agentia Mediafax.

Printre cei care au solicitat introducerea folclorului ca materie de studiu in scolise numara nbsp;Ionut Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocsa, Veta Bris, Sava Negrean Brudascu, Dumitru Farcas, Nicolae Muresean, Nicoleta Voica, Andreea Voica, Dinu Iancu Salajanu, Traian Jurchelea, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Mirela Manescu si Viorica Macovei.

quot;Este foarte bine ca, in clasele primare, copiii sa ia contact cu obiceiurile si traditiile acestui popor, pentru a pastra identitatea acestui neam. Este foarte greu pentru fiecare sa ne luptam cu kitsch-urile care apar, cu tot felul de genuri muzicale aparute pe piata muzicala, care nu fac cinste acestui popor. Dorim ca, inca din frageda pruncie, copiii sa aiba informatii elementare despre ceea ce inseamna folclorul romanesc, despre ceea ce reprezinta de fapt in contextul actual, iar peste ani cu siguranta vor face singuri selectia a ceea ce este autentic si valoros quot;, a spus Ionut Fulea.

Uniunea Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania (UAIFMR) s-a infiintat in februarie 2011 si are ca scop sprijinirea exercitarii drepturilor si apararea intereselor profesionale ale interpretilor de folclor din Romania.

Sursa foto: tulcea-info.ro