Garantii pentru creditele de productie in cuantum de pana 80% pentru fermieri


Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, noile conditii privind garantarea drepturilor de productie cu finantare publica destinate fermierilor.

Aceasta masura prevede conditiile in care fermierii pot prelua credite si pot obtine garantii din resurse publice pentru creditele de productie, degrevandu-i pe acestia de a prezenta garantii reale cum ar fi pamantul sau alte de valori.

„In aceste noi conditii, fermierii pot obtine garantii pentru creditele de productie in cuantum de pana 80% din valoarea creditului”, a aratat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru

Ministrul de resort a mentionat ca Ministerul Agriculturii a pus deja la dispozitia Fondului de Garantare resurse financiare in valoare de 250 milioane lei. In 2010, Ministerul va suplimenta aceste fonduri cu inca 86 milioane lei, astfel incat posibilitatea de garantare sa creasca.

Totodata, ministrul a mai anuntat ca, in data de 4 ianuarie 2010, Ministerul Agriculturii va lansa o schema de garantare pentru investitii in domeniul agricol si dezvoltare rurale, finantata din fonduri europene.

Foto: Mondo News