Garda de Coasta pe litoral si pe Dunare. Politia de Frontiera din Constanta, Tulcea si Braila se reorganizeaza


Guvernul a infiintat Garda de Coasta in zona litoralului Marii Negre, a Dunarii Maritime si a Deltei Dunarii si a decis reorganizarea unor inspectorate judetene ale Politiei de Frontiera.

Decizia a fost luata de Guvern printr-un proiect de lege, care aduce o serie de modificari in structura organizatorica a Politiei de Frontiera, astfel incat sa se treaca la un alt nivel de supraveghere si control la frontiera maritima si fluviala a Romaniei.

Infiintarea Garzii de Coasta se va face prin reorganizarea Inspectoratelor Judetene, dupa cum urmeaza:

– nbsp; nbsp;Inspectoratele Judetene Constanta si Tulcea vor fi comasate, urmand ca cele doua judete sa aiba zona de competenta in ceea ce priveste suprafata din teritoriul national constituita in zona de frontiera aferenta lor.

– nbsp; nbsp;Inspectoratele Judetene Braila si Ialomita vor trece in subordinea Politiei de Frontiera Galati, respectiv a Politiei de Frontiera Calarasi.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a precizat ca prin aceste schimbari Romania se aliniaza unei practici europene in domeniul frontierelor maritime, avand in vedere existenta unor structuri similare Garzii de Coasta in majoritatea statelor Uniunii Europene – 20 din cele 27 de state membre.

In ceea ce priveste personalul, ministrul Traian Igas a mentionat ca, prin comasarea celor doua inspectorate judetene, Constanta cu Tulcea, si prin transformarea celorlalte inspectorate judetene, Braila si Ialomita, practic, va exista o reducere de personal cu aproximativ 350 de angajati.