Geoana accepta decizia CCR si ii ureaza succes lui Basescu


Liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca accepta decizia Curtii Constitutionale prin care a fost respinsa contestatia PSD la alegerile din 6 decembrie si i-a urat succes noului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Presedintele social-democrat a marturisit, in conferinta de presa sustinuta luni seara la sediul PSD, ca l-a sunat pe Traian Basescu si i-a urat succes in noul mandat. El si-a exprimat speranta ca Basescu isi va executa acest nou mandat cu mai mult echilibru si cu mai putine excese.

quot;Suspiciunea fraudarii alegerilor va urmari Romania si democratia in anii care vin, dar ca cetatan accept decizia Curtii si ii urez succes lui Traian Basescu in noul mandat. Acest lucru l-am exprimat si la telefon inainte de acest anunt. Sper ca acest nou mandat va fi executat cu mai mult echilibru, cu mai putine excese quot;, a spus Geoana.

Liderul PSD a atras, insa, atentia ca batalia pentru aflarea adevarului continua, in acest sens urmand a se infiinta, la Parlament, o Comisie de ancheta care sa scoata la iveala fraudele facute la alegerile care tocmai s-au incheiat.

quot;Batalia pentru presedintia nbsp; Romaniei se incheie aici, dar batalia pentru aflarea adevarului continua. Vom propune infiintarea unei comisii de ancheta care sa prezinte in scurt timp adevarul despre alegeri si deficitul sistemului nostru electoral mult prea influentat si vulnerabil in fata banilor. Vreau ca alegerile viitoare sa permita votul neviciat quot;, a precizat liderul PSD.

Totodata, Geoana si-a exprimat regretul pentru greselile facute in camp si le-a multumit votantilor sai, colegilor din partid si celor care au avut incredere in proiectul sau. quot;Voi continua sa reprezint cu toata energia si-i asigur pe cei peste 5 mil de romani care m-au votat ca voi fi omul care le va reprezenta interesele. Voi lupta pentru proiectul unei singure Romanii quot;, a spus Geoana.

Presedintele social-democrat a mai declarat ca quot;la putere sau in opozitie, vom milita pentru o guvernare competenta, cinstita, in interesul oamenilor, bazata pe o majoritate solida in Parlament cu un program de guvernare, cu program anticriza quot;.

Foto: Mondo News