George Enescu este sarbatorit la Bruxelles cu prilejul implinirii a 130 de ani de la nasterea sa

Cu prilejul implinirii a 130 de ani de la nasterea lui George Enescu, Institutul Cultural Roman Bruxelles organizeaza un concert aniversar luni 5 decembrie, ora 19.30, in prestigioasa sala a Conservatorului regal.
Protagonistii concertului vor fi doi tineri interpreti in plina afirmare: violonistul Ilian Garnet din Republica Moldova, laureat al concursului international „Reine Elisabeth” in 2009, si pianista Claudia Bara, acompaniatoare oficiala, din 2007, pentru sectia de vioara a concursului international „George Enescu”si profesor-acompaniator la Capela muzicala Regina Elisabeta din Bruxelles.
Claudia Bara a lansat in aceasta toamna un CD cu creatii camerale de tinerete ale lui Enescu, la o casa de discuri franceza. Enescu a figurat in primplanul toamnei muzicale din Bruxelles, prin noua productie cu opera Œdipe la Théatre de La Monnaie si mai multe concerte.
Concertul aniversar ENESCU 130, propus publicului european din Bruxelles la acest inceput de decembrie, reprezinta continuarea unui proiect initiat de Institutul cultural roman in 2010, care isi propune sa asocieze artisti din Republica Moldova si din Romania, in intentia de a sublinia apartenenta lor la un spatiu cultural comun.Sursa foto: georgeenescu.ro