George Soros: Criza este departe de a se fi incheiat

Faptul ca guvernele nationale trebuie sa-si reduca datoriile impunand masuri de austeritate risca sa determine un val secund de recesiuni, crede miliardarul.

Miliardarul George Soros a avertizat joi, intr-o conferinta organizata la Viena, ca criza financiara este departe de a se fi incheiat, pentru ca masurile luate pe termen scurt sunt opusul a ceea ce trebuie facut pe termen lung, ceea ce alimenteaza riscul unei noi recesiuni.

quot;In retrospectiva, colapsul pare un vis urat quot;, a declarat el intr-un discurs rostit la Institutul pentru finante internationale de la Viena, relateaza MoneyControl.

quot;Colapsul sistemului financiar este real, iar criza este departe de a se fi incheiat, de fapt abia am intrat in actul doi, cand pietele financiare au inceput sa isi piarda increderea in credibilitatea statelor. Grecia si euro ocupa centrul scenei, dar efectele pot fi simtite in intreaga lume quot;, a subliniat omul de afaceri.

Soros a avertizat ca situatia aminteste de anii ’30. quot;Multe guverne trebuie sa isi reduca datoria sub presiunea pietelor financiare. Acest lucru risca sa impinga economia globala intr-o dubla recesiune quot;, a afirmat el.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV (Sursa foto: Grup RC)