Gheorghe Marmureanu a fost inlocuit cu Constantin Ionescu la conducerea Institutului de Fizica a Pamantului


Gheorghe Marmureanu, nbsp;cel mai cunoscut specialist in riscuri seismice din Romania, nbsp;a fost scos la pensie. Noul sef al Institutului de Fizica a Pamantului este nbsp;Constantin Ionescu (49 de ani), pana acum director tehnic al Institutului, informeaza Adevarul.

Marmureanu va ramane membru in Consiliul de Administratie si director onorific al Institutului de Fizica a Pamantului.

Decizie de inlocuire a lui Marmureanu cu Ionescu a fost luata de seful Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica (ANCS), Dragos Ciuparu. Decizia ar fi motivata de faptul ca Marmureanu ar fi depasit cu aproape sapte ani pragul varstei de pensionare.

„Am ramas in Consiliul de Administratie si sunt director general onorific al Institutului National de Fizica Pamantului. In plus, sunt la conducerea a doua proiecte cu fonduri europene in valoare de milioane de euro. Pana la fnalizarea acestora voi ramane in institut quot;, a declarat Gheorghe Marmureanu.

Gheorghe Marmureanu implineste varsta de 72 de ani pe 3 decembrie 2011, insa nu are in plan sa se retraga din activitate. Potrivit Adevarul, in afara proiectelor europene pe care le gestioneaza, scrie o noua carte si este la fel de interesat de cercetare ca intotdeauna. nbsp;

Foto: Adevarul