Ghiseul.ro si sistemul national de plata a taxelor si impozitelor cu cardul, folosite de peste 1 milion de romani


Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat joi ca Ghiseul.ro va acoperi in curand peste 1 milion de romani. Declaratia a fost facuta nbsp;la Adunarea Generala a Municipiilor din Romania (AMR) care reuneste toate orasele – municipii.

Ministrul Valerian Vreme le-a vorbit celor prezenti despre beneficiile pe care Ghiseul.ro le ofera primariilor si cetatenilor. Castigul cetateanului consta in economii de timp, dar 537;i de bani, datorita posibilita 539;ii de a efectua platile oriunde, oricand, inclusiv cu carduri emise de banci din strainatate. Primariile beneficiaza la randul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor 537;i a costurilor aferente colectarii.

Momentan, in Sistemul National de Plata a Taxelor si Impozitelor cu cardul bancar – Ghiseul.ro sunt prezente Primaria Targu Mures, Sectorul 2 si 6 din Bucuresti, fiind in curs de inrolare: Arad, Baia Mare, Brasov si Zalau. Astfel, la nivel national, Ghiseul.ro va acoperi in scurt timp peste 1 milion de locuitori.

„In urma discutiilor pe care le-am avut cu multi primari din toate zonele tarii, am confirmarea interesului pentru SNEP-Ghiseul.ro in orasele pe care le administreaza si am primit asigurarea ca se vor inrola in termen. Cetatenii acestor orase vor castiga in confort si nu vor mai avea stresul cauzat de timpul pierdut la cozile interminabile sau de problemele inerente ale sistemelor cu care erau obisnuiti pana acum. Pe de alta parte, primariile vor aduna la timp taxele si impozitele, avand totodata o evidenta financiara in timp real”, a precizat Ministrul Comunicatiilor.

„AMR constientizeaza beneficiile pe care Ghiseul.ro le aduce atat cetatenilor, cat si administratiilor locale. Pot spune ca, in cadrul AMR, primarii au confirmat ca incep imediat procesul de inrolare”, a declarat Tudor Pendiuc, Primarul orasului Pitesti – nbsp;noul Presedinte al AMR.

In cadrul Adunarii Generale AMR, Asociatia pentru Plati Electronice din Romania (APERO) a inmanat prin intermediul presedintelui Adrian Aplozan diplome de excelenta in promovarea platilor taxelor si impozitelor cu cardul bancar. Cele mai merituoase primarii au fost considerate primariile oraselor Arad, Baia Mare si Oradea care au adunat mii de plati online.