Granturi acordate de Consiliul European pentru Cercetare

Pana acum, Consiliul European pentru Cercetare a finantat peste 1000 de idei inovatoare. Cercetatorii aflati la inceput de cariera mai au la dispozitie 661 de milioane de euro. Au primit finantare pana acum proiecte din domenii diferite.

Iata cateva exemple: o masina care se deplaseaza fara sofer din Italia pana la Shanghai, pentru a testa condusul autonom in conditii extreme; eruptii vulcanice create in laborator pentru a studia interactiunea dintre cenusa vulcanica si atmosfera; un quot;robot chimic quot; de dimensiuni microscopice care ghideaza medicamentele in interiorului corpului uman catre locul asupra caruia trebuie sa actioneze.

Acestea sunt doar cateva dintre cele 1000 de proiecte inovatoare finantate, pana in prezent, de Consiliul European pentru Cercetare.

Creat in urma cu peste 3 ani, cu scopul de a transforma Europa intr-un loc mai atractiv pentru elite, Consiliul European pentru Cercetare acorda granturi celor mai buni cercetatori indiferent de nationalitate, de varsta, sau de domeniul stiintific in care activeaza.

Citeste mai mult pe site-ul rfi.ro