Grecia a votat planul de austeritate, violentele continua la Atena


Parlamentul din Grecia a votat, miercuri dupa-amiaza, planul de austeritate propus de Guvern. In tot acest timp, mii de protestatari se lupta in strada cu fortele de ordine.

Manifestantii protesteaza violent in fata Parlamentului, impotriva adoptarii planului de austeritate propus de guvernul grec. Masurile adoptate astazi le aduce grecilor taieri de salarii, taxe si impozite mai mari.

In total, nbsp;economiile rezultate in urma aplicarii planului de austeritate insumeaza 28,4 miliarde de euro si privatizari masive, ce urmeaza sa aduc 259; la bugetul statului 50 de miliarde de euro pana in 2015. nbsp;

Intre timp, la Bruxelles, oficialii Uniunii Europene au declarat pentru Reuters ca erau pregatiti sa ia in calcul chiar si un Plan B, in cazul in care Parlamentul grec nu aproba planul de austeritate si programul de masuri convenit cu FMI si Comisia Europeana.

Importante forte de politie, al caror numar se ridica la aproximativ 4.000, potrivit autoritatilor, erau mobilizate in centrul capitalei, pentru a escorta defilarile manifestantilor, blocand traficul rutier in centrul Atenei.

Parlamentul era inconjurat de sute de membri ai trupelor anti-revolta, in timp ce o bariera era ridicata in fata intrarii in cladire, pentru a impiedica manifestantii sa se apropie.

Foto: Getty