Grecia, la un pas de prabusire! Populatia isi retrage banii din banci si ii tine in seif


Situatia din Grecia devine tot mai tensionata, iar majoritatea analistilor financiari sunt de parere ca falimentul acestei tari este inevitabil. Panica s-a instalat in randul grecilor, iar teama ca bancile vor da faliment i-a determinat sa-si retraga toate economiile.

Desi nu prea vorbesc despre asta, oamenii si-au retras banii din banci si ii tin acasa, in seifuri. Este metoda cea mai sigura pentru a nu ramane faliti.

Desi populatia este constienta ca retragandu-si economiile, afecteaza stabilitatea bancilor, panica este mai presus de orice. nbsp; quot;Stiu ca retragandu-mi banii afectez stabilitatea bancilor. Dar chiar si proprietarii bancilor elene si-au pus bani deoparte in strainatate quot;, spune un localnic.

quot;Am cumparat acest seif pentru ca am intrat in panica. Mi-e teama ca banca va intra in faliment quot;, a spus un alt grec.

In tot acest timp, noul guvern al premierului Georgios Papandreu va fi supus votului de incredere in Parlament, insa asteptarile privind introducerea unui nou pachet de masuri de austeritate nu dau foarte multa incredere populatiei, care este decisa sa iasa in strada pentru noi proteste.

Grecia a primit si un ultimatum din partea FMI si UE pentru adoptarea noului pachet de masuri de austeritate – 3 iulie. In caz contrar, Grecia nu mai primeste ultima transa din acordul de 110 miliarde de euro.

Sursa foto: Reuters