Greva fiscala a artistilor va avea loc la 1 septembrie

Artistii vor sa intre in greva fiscala de la 1 septembrie, nemultumiti de noua metoda de impozitare a drepturilor de autor. Un grup de 100 artisti – scriitori, cineasti, plasticieni, coregrafi si muzicieni – si-a anuntat protestul intr-o scrisoare deschisa intitulata quot;Cu ce drept ne diminuati drepturile de autor? quot;.

Acestia cer abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului care impune suprataxarea drepturilor de autor. Actori si cantareti deopotriva declara ca n-au de gand sa stea la cozi si ca vor renunta sa mai urce pe scena, in semn de protest.

Artistii au fost bulversati dupa ce au aflat cum isi vor achita de acum inainte darile catre stat. Si in semn de protest, unii sunt gata sa renunte la cariera.

quot;Actorul Mircea Diaconu, in clipa asta, daca e nevoie sa stea la acest gen de coada sau orice alta coada, dispare. Nu m-am dus si nu ma voi duce, eu voi disparea ca actor….nu ma leaga nimeni, pentru ca nu lucrez. Eu cobor de pe scena decat sa ma umilesc in halul asta, eu dispar quot;, a spus Mircea Diaconu.

Actori de prima mana ai scenei romanesti vad intreaga situatie ca pe o batjocura si umilire din partea Guvernului. Mircea Baniciu le recomanda guvernantilor sa schimbe legea.

Citeste mai mult pe site-ul Antena 1 (Sursa foto: Antena 1)