Greva la British Airways. Personalul de zbor este nemultumit de reducerea de posturi

Personalul de zbor de la compania aeriana British Airways vor intra in greva timp de 12 zile, tocmai in preajma sarbatorilor de Craciun. Membrii personalului de zbor au votat luni in favoarea declansarii unei greve incepand din 22 decembrie, la cateva ore dupa ce compania a dezvaluit un deficit de 3,7 miliarde de lire sterline al fondului de pensii, transmite Mediafax.

Greva se va desfasura pe parcursul a 12 zile, va incepe din 22 decembrie si va perturba programul celor care vor dori sa calatoreasca cu zborurile companiei in acea perioada.

quot;Am luat cu inima grea aceasta decizie, care va strica planurile de calatorie a mii de oameni quot;, a declarat un purtator de cuvant al sindicatului, citat de Mediafax.

Cauza care sta in spatele acestei decizii tine de unele modificari din contractul de munca si de reducerea numarului de posturi.

Conducerea companiei vrea ca angajatii sa accepte o majorare a salariilor de 2%-7% in 2009 si mentinerea neschimbata a remuneratiilor in 2010. De asemenea, 3.000 de anagajati ar trebui sa accepte programul de lucru part-time, precum si reducerea personalului de zbor pentru anumite curse de pe aeroportul Heathrow.