Grupe CM Brazilia 2014 – Tragerea la sorti pentru preliminarii incepe la ora 21.00

Plasata in urna a patra, nationala Romaniei isi va afla, in aceasta seara adversarii din campania pentru Campionatul Mondial din Brazilia din 2014. Celebrul Ronaldo ne poate pune intr-o grupa accesibila sau una infernala.

Romania se intalneste din nou cu fostul atacant brazilian, cel care a fost desemnat sa conduca tragerea la sorti rezervata Europei. In urma cu doua luni, la 8 iunie, tricolorii au intrat in CV 8209;ul lui Ronaldo. Romanii nu i-au stricat „Fenomenului quot; ultimul meci in tricoul nationalei sale, lasandu-l chiar sa rateze cateva ocazii imense, desi varful abia se misca pe teren. A venit vremea ca brazilianul sa se „revanseze quot;. Cum? Cu o mana buna la tragerea la sorti a preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2014.

Ajunsa in „lumea a patra quot; a fotbalului european, cum nu s-a mai intamplat in istoria recenta, Romania are nevoie mai mult ca niciodata de noroc in cea mai grea tragere la sorti din istorie. Una e sa joci intr-o grupa cu Spania, Franta si Cehia si alta e sa te bati pentru calificare cu Grecia, Slovacia si Ungaria.

Totul va depinde de Ronaldo si de felul in care va „incalzi quot; bilele din urne, alaturi de Paulo Henrique Ganso, unul dintre actualii componenti ai Seleçao. Selectionerul Victor Piturca nu a mers la Rio de Janiero. Acolo se vor afla, in schimb, Adalbert Kassai (secretar general FRF), Ovidiu Costesin (director sportiv) si Eugen Neagoe (secund).

Au mobilizat 1.500 de oameni

Practic, cursa pentru un loc la Mondialul de peste trei ani incepe in aceasta seara in portul Marina da Gloria din Rio de Janeiro. Dupa 64 de ani, Cupa Mondiala se va intoarce pe Copacabana, iar brazilienii promit sa faca spectacol inca de la tragerea la sorti a preliminariilor, eveniment la care organizatorii au implicat aproape 1.500 de persoane, dintre care 600 de voluntari. nbsp;

Ceremonia din aceasta seara va incepe la ora 21.00 si, in primul rand, se vor stabili perechile pentru play-off. Sunt patru confederatii (Asia, America de Nord, America de Sud si Oceania) care, pe langa locurile garantate, pot obtine cate un loc in plus la CM 2014 prin play-off. Cinci minute mai tarziu, Cafu si Neymar vor urca pe scena pentru a participa la tragerea la sorti din zona africana. nbsp;

La ora 22.15 incep emotiile pentru noi

Apoi, vine randul Asiei, unde preliminariile au inceput deja. Din septembrie, va debuta runda a treia, iar componenta grupelor va fi stabilita de Zico si de Lucas. Bebeto si Bastos vor trage la sorti echipele pentru zona Americii de Nord. Apoi, Oceania ii va privi pe Mario Zagalo si Lucas Piazon cum vor imparti echipele. Pentru America de Sud situatia e una speciala in sensul ca Brazilia, gazda Mondialului, va lipsi din calificari. Astfel, noua echipe se vor lupta pentru cele 4,5 locuri. in jurul orei 22.15, vine momentul culminant al serii. Tragerea la sorti pentru zona europeana, care va fi facuta de Ronaldo si de Ganso.

35 de goluri in 51 de meciuri de calificari a inscris iranianul Ali Daei¨, fiind golgheterul all-time al preliminariilor. El e urmat de ucraineanul sevcenko (26).

824 de meciuri pe toate continentele sunt planificate in preliminariile Campionatului Mondial 2014 pana la data de 19 noiembrie 2013.

203 nationale s-au inscris la startul preliminariilor, cu trei mai multe decat la editia trecuta. Lipsesc dintre afiliatele la FIFA doar Bhutan, Brunei, Guam, Mauritania si tara-gazda, Brazilia.

Vezi rezultatele tragerilor la sorti life pe adevarul.ro. (Sursa foto: adevarul.ro)