Grupul independentilor isi face partid de centru-dreapta, sustine Mitrea

nbsp;

Grupul independentilor din Parlamentul Romaniei pregateste lansarea unui nou partid politic, probabil in primavara anului viitor, a afirmat joi seara senatorul Miron Mitrea, la OTV.

quot;Ei sunt independenti, dar pot face un partid. Au fost cazuri cand am avut multi parlamentari independenti care actionau in interiorul unui partid. (…) Oprea intentioneaza sa formeze un partid de centru dreapta quot;, a declarat Mitrea in emisiunea lui Dan Diaconescu.

Imediat dupa alegerile prezidentiale din 6 decembrie, mai mult voci au afirmat ca un nou partid isi va face aparitia pe scena politica romaneasca, cel mai probabil la sfarsitul lunii martie 2010, luna in care se asteapta un Congres Extraordinar al PSD.

Potrivit quot;Gardianul quot;, este vorba despre Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, formatiune politica ale carei baze au fost puse deja de grupul parlamentarilor independenti, in frunte cu fostul social-democrat Gabriel Oprea.

quot;Cu o orientare politica de centru, noul partid politic se anunta a fi unul fidel Cotrocenilor, in care sa se regaseasca si alti viitori “independenti”, fie ca provin de la PSD, PNL sau chiar PRM quot;, mai noteaza sursa citata.

Sursa foto: Mediafax