Hunedoara: Concedieri la Politia comunitara

In judetul Hunedoara, victimele primului val de restructurari impus sistemului bugetar de catre Guvern sunt politistii comunitari. Primariile nu mai pot ocupa niciun post vacant din organigrama.

Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Hunedoara, Diana Fullop, datele centralizate pana acum la nivel de judet nbsp; arata ca, din 1.256 de locuri reduse din organigrame, 895 sunt neocupate. Prin urmare, 361 de salariati bugetari hunedoreni isi vor pierde in mod cert locurile de munca. Cei care vor ramane, vor avea mai mult de lucru.

Primii pe lista

Conducerile Primariei Deva si Consiliului Judetean Hunedoara au anuntat ca nu vor opera disponibilizari in aceasta perioada, dat fiind faptul ca organigrama acestor institutii respecta normele impuse de Guvern.

In ceea ce priveste Prefectura Hunedoara, vor fi 12 posturi reduse. In institutiile publice unde s-a decis concedierea unor salariati, primii pe lista sunt lucratorii Serviciului Public de Politie Comunitara. De exemplu, la Hunedoara, vor pleca 20 de politisti comunitari, in timp ce la Primaria Petrosani toate cele 57 de persoanele disponibilizate fac parte din cadrul compartimentului de politie comunitara.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul