IMM-urile pot lua 100.000 euro, in schimbul unui bun

BT Leasing (BTL) introduce pe piata o metoda rapida de a transforma orice bun in bani, prin lansarea valorificatorului – Sale amp; Lease-Back, leasing pentru IMM. Produsul oferit de BTL, companie membra a grupului financiar Banca Transilvania, este o solutie de finantare destinata nevoilor curente nenominalizate si se adreseaza IMM-urilor, persoanelor fizice autorizate (PFA) sau asociatiilor familiale (AF). Valorificatorul Sale amp; Lease-Back – leasing pentru IMM prezinta o serie de avantaje comparativ cu alte produse de pe piata: conditiile de eligibilitate sunt permisive, clientul primeste un raspuns rapid, ofera posibilitatea de a transforma orice bun propriu in bani, iar procedurile de acordare a acestui tip de finantare sunt simplificate.

Titus Nicoara, directorul general al BTL, a declarat ca noul produs este inca o etapa a unui proiect ambitios, initiat in toamna anului trecut.
„Dorim sa devenim Compania de leasing pentru intreprinzatorii romani si sa ne aliniem astfel pozitionarii Bancii Transilvania. Noul produs este inca o etapa a acestui proiect ambitios, initiat in octombrie 2007, cand am facut publica noua noastra strategie”, a declarat Nicoara.

Produsul Sale amp; Lease-Back – leasing pentru IMM-uri ofera clientilor posibilitatea de a obtine pana la 100.000 de euro, in schimbul unui bun mobiliar sau imobiliar. Practic, produsul contine doua tranzactii concomitente: clientul vinde un bun mobil sau imobil catre BT Leasing, iar institutia bancara il re-acorda imediat catre client, printr-un contract de leasing financiar. Prin aceasta operatiune clientii obtin o suma importanta, pe care o pot folosi in functie de nevoie firmei.
Durata finantarii este de 12 – 60 de luni pentru bunurile imobiliare, respectiv de 12 – 48 de luni pentru cele mobiliare. BT Leasing sustine prin acest tip de leasing inclusiv companiile noi, asa incat acestea pot beneficia de Sale amp; Lease-Back chiar daca au mai putin de 12 luni de activitate.

De noul produs pot beneficia firme care inregistreaza profit din exploatare, chiar daca evolutia cifrei de afaceri este in scadere cu pana la 20%, dar si firme care au o evolutie a cifrei de afaceri pozitiva, chiar daca nu inregistreaza profit din exploatare. O alta cerinta ar fi ca firmele sa nu fie inregistrate in Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de 3 incidente majore in ultimele 6 luni si sa nu fie in interdictie de a emite cecuri bancare. In plus, respectivele companii trebuie sa figureze in Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A in ceea ce priveste creditele contractate in ultimele 6 luni si, in plus, trebuie sa fie stabile financiar.

Produsul valorificator – Sale amp; Lease-Back, leasing pentru IMM-uri este disponibil in oricare dintre cele 511 unitati ale Bancii Transilvania din tara.