INFOTRAFIC: Drumuri inchise. ANM a emis o noua atentionare meteo

Circulatie blocata pe mai multe drumuri din tara, sambata la pranz, din cauza ninsorilor si viscolului. DN57 este partial blocat din cauza viscolului, mai multe utilaje de mare tonaj intervin pentru deblocarea drumului.

In acest articol gasiti situatia drumurilor din tara, potrivit centrului Infotrafic.
Trenuri intarziate de ger si ninsori.

Toate trenurile au inregistrat intarzieri in Gara de Nord. Sofia – Moscova si Iasi – Bucuresti au avut cele mai mare intarzieri, de peste o ora.

Vin iar ninsorile, viscolul si va fi polei. Meteorologii au emis o atentionare meteo de ninsori si viscol valabil pana pe 17 decembrie. Din pacate informatiile nu sunt tocmai bune, motiv pentru care autoritatile au infiintat cateva puncte de prim-ajutor pentru cei care si-au abandonat masinile. Toata luma asteapta ca vantul sa mai scada din intensitate, insa acest lucru nu se va intampla in urmatoarele ore.

Centrul INFOTRAFIC informeaza ca incepand cu ora 12:40, in judetul Brasov, circulatia a fost reluata pe DN1 Brasov – Fagaras, la kilometrul 202+350 metri, intre localitatile Codlea si Vladeni. Traficul a fost intrerupt aproximativ o ora si jumatate din cauza unui accident rutier in urma caruia o persoana si-a pierdut viata. Un autoturism a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o autoutilitara. Cauza probabila a accidentului a fost neadaptarea vitezei in curba.

La ora 13:00, din cauza viscolului care spulbera zapada pe partea carosabila, circulatia este intrerupta pe DN57, pe tronsonul Nicolint – Oravita (judetul Caras-Severin). Pe portiunea Latunas – Moravita (judetul Timis) circulatia a fost reluata in conditii de iarna, iar tronsonul Coronini – Moldova Veche (judetul Caras-Severin) a fost deschis pe un fir pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone, insa exista riscul ca drumul sa se blocheze din nou, din cauza vantului puternic care aduce zapada pe partea carosabila. Tot din acest motiv se circula ingreunat pe DN6, intre localitatile timisene sandra si Lovrin.

Amintim ca astazi, in intervalul orar 10:00-14:00, circulatia rutiera este intrerupta in zona centrala a statiunii prahovene Sinaia, pe tronsonul cuprins intre intersectia bd. Carol I cu str. Aosta si Parcul Dimitrie Ghica, cu ocazia desfasurarii Galei Campionilor de Automobilism – 2012.

De asemenea, in intervalul orar 16:30-18:30, traficul va fi din nou intrerupt in vederea aprinderii iluminatului festiv. in aceste intervale orare traficul se va desfasura deviat pe DN1-varianta care trece prin dreptul garii.

Atentionare meteo de ninsori si viscol pana pe 17 decembrieAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, valabila in intervalul 15 decembrie, ora 18:00 – 17 decembrie, ora 10:00, conform careia vor fi precipitatii in toate regiunile. In vestul si nord-vestul tarii se vor cumula local 20-25 l/mp si izolat 30 l/mp. In Banat, Crisana si Dobrogea vor predomina ploile, iar in Maramures, Transilvania, Muntenia, sudul Moldovei si al Olteniei vor fi precipitatii mixte si local se va produce polei. In cea mai mare parte a Moldovei si a Olteniei si in zona montana va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, depasind la rafala 50-60 km/h.

Va fi viscol la munte, in Moldova si local in Transilvania. Atragem atentia ca in conditii de ploaie sau lapovita, temperaturile scazute de la nivelul solului favorizeaza formarea poleiului. In plus, ploaia spala materialul antiderapant. Asadar, se impune rularea cu viteza redusa si marirea distantei in mers intre autovehicule.Foto: Mondo News