INFOTRAFIC: Trafic ingreunat pe mai multe drumuri din tara

ANM a emis Cod Portocaliu de ninsori si viscol, desi suntem aproape de sfarsitul lunii martie si, teoretic, asteptam primavara. Noua judete si Capitala inca de azi-dimineata sub cod portocaliu de ninsori si vant. In Bucuresti, de exemplu, ninge abundent, iar vantul puternic viscoleste zapada depusa pe carosabil. Mai multe drumuri sunt afectate de caderile de zapada, mai jos puteti vedea datele transmise de Centrul Infotrafic.

UPDATE – SITUATIA TRAFICULUI LA ORA 8:15

Centrul INFOTRAFIC informeaza ca la ora 8:15, in judetul Arad, traficul rutier pe DN7 Arad – Deva, in zona Barzava, se desfasoara ingreunat, alternativ, in ambele sensuri, din cauza unui accident. Un autoturism a intrat in coliziune cu o autoutilitara. O persoana a fost ranita grav, iar o alta usor. Carosabilul este umed.In mai multe judete din Muntenia si Moldova traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, insa la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vremii nefavorabile. Ninge viscolit in judetele Buzau, Braila si Ialomita. Pe autostrazile A1, A2 si A3 traficul rutier este intens catre Bucuresti. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant. Politistii le recomanda conducatorilor auto sa reduca viteza si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule.

In judetul Maramures a fost ridicata restrictia pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care fusese impusa pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei, din cauza viscolului.

Amintim, de asemenea, ca din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Ungariei, autoritatile din aceasta tara au interzis intrarea pe teritoriul national a vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone prin punctele de trecere a frontierei cu Romania. Sunt exceptate autocamioanele de origine maghiara care au ca destinatie Ungaria si cele care transporta animale vii sau marfuri perisabile si nu se deplaseaza spre autostrada M7.

In acest context, pentru siguranta conducatorilor autovehiculelor de tonaj si evitarea blocajelor de trafic in zona adiacenta frontierei, Politia Romana le solicita acestora sa opreasca in parcarile special amenajate pe traseele de deplasare.

Precizam ca Politia Rutiera a luat deja masura stocarii autovehiculelor din categoria amintita in aceste parcari. Data fiind starea de fapt existenta, rugam conducatorii autovehiculelor grele sa respecte cu strictete indicatiile politistilor rutieri care actioneaza in trafic.

Avand in vedere mesajele de atentionare cu cod galben, respectiv avertizare cu cod portocaliu, valabile pana la ora 14:00, emise de Administratia Nationala de Meteorologie, ii sfatuim pe conducatorii auto sa evite deplasarile in zonele aflate sub incidenta acestora (a se consulta site-ul www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). In cazul in care calatoriile nu pot fi amanate, le recomandam sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna. Pietonilor le recomandam sa se angajeze in traversare doar prin locurile marcate si numai atunci cand sunt siguri ca autovehiculele pot opri in timp util.

Alte 15 judete, tot din sudul tarii, sunt si ele sub atentionare cod galben de ninsori si viscol iar meterologii atrag atentia si asupra poleiului care se va forma pe drumuri. De teama ca haosul din iarna se va repeta, autoritatile au impus restrictii de trafic, iar scolile s-au inchis pentru o zi. In plus, frontiera cu Ungaria s-a inchis pentru TIR-uri inca de aseara, iar cei care vor sa tranziteze teritoriul romanesc dinspre Bulgaria sunt opriti la vama.

Sute de tiruri au fost oprite in vama Bors, din cauza ninsorilor cu care se confrunta Ungaria. In Suceava, dupa o ora de ninsoare, s-a depus un strat de zapada de cativa centimetri. Pe soseaua de centura, politistii au oprit traficul greu pentru a usura interventia utilajelor de deszapezire. Codul portocaliu s-a instalat si in statiunile de pe Valea Prahovei. La Busteni si Sinaia a inceput sa ninga de aseara, iar azi noapte, temperaturile au scazut pana la minus 4, minus 5 grade Celsius.

CFR Calatori avertizeaza pasagerii ca trenurile ar putea avea intirzieri. Iar vestile de vreme rea nu se opresc aici. Meteorologii spun ca ne asteapta cel putin doua zile de iarna iar avertizarea de vreme rea ar putea fi extinsa.

Foto: Mondo News