Iasi: Toate femeile din satul Crucea au ramas insarcinate in acelasi an

Toate femeile fertile din satul Crucea, judetul Iasi, au ramas insarcinate in acelasi an si au adus pe lume un copil, scrie ziarul local Buna Ziua Iasi. Primarul se gandeste ca gradinita din localitate nu va face fata numarului mare de copii si are in plan sa construiasca alte cinci astfel de institutii.Nu mai putin de 280 de femei din satul Crucea au ramas insarcinate anul trecut. In contextul in care localitatea are o populatie de peste 1.000 de locuitori, asta inseamna ca toate femeile din sat au procreat.

Gheorghe Pricopie, primarul comunei Lungani de care apartine satul Crucea, sustine ca trebuie sa se construiasca alte cinci gradinite pentru a face fata numarului mare de copii, deoarece pe langa micutii adusi pe lume in 2011, in sat mai sunt un numar mare de copii cu varste sub patru ani.

Primarul a mai spus ca numarul mare de nasteri din sat a facut ca populatia comunei sa creasca cu peste 500 de sufletele de la ultimul rencensamant din 2008.Medicii din comuna banuiesc insa ca numarul gravidelor este mult mai mare. Asta deoarece nu toate femeile se prezinta la cabinet pentru consultatii. De cele mai multe ori, tinerele vin la control abia in ultimul trimestru de sarcina si in cele mai bune cazuri de 2-3 ori in perioada de 9 luni cat dureaza sarcina.Sursa foto: Buna Ziua Iasi