Ilie Humita, un salvamontist din Cluj, a murit in Cheile Turzii dupa ce s-a prabusit de pe un versant


Salvamontistul Ilie Humita (23 de ani) din Cluj a murit dupa ce a cazut de pe un versant al Cheilor Turzii. Un elicopter al SMURD Targu-Mures a venit de urgenta si insusi subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a incercat sa-l resusciteze timp de o ora. nbsp;

Initial, o persoana a anuntat la 112 ca un barbat a fost ranit dupa ce s-a lovit cu parapanta de o stanca, insa ulterior echipajele de interventie sosite la fata locului au stabilit ca accidentul a avut loc in timpul unei catarari. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Cluj, Gina Pop, accidentul a avut loc in partea dinspre Sandulesti a Cheilor Turzii.

Resuscitat timp de o ora

Colegii tanarului care locuia in comuna Floresti, judetul Cluj, au declarat ca o patrula de salvamontisti se afla la catarat in Cheile Turzii, unde verifica starea traseelor. Potrivit surselor citate, la un moment dat s-a desprins o coarda si tanarul a cazut in gol. „Trei-patru salvamari erau in misiune. Tanarul cobora de pe munte cu sfoara, care s-a desprins din cauza ca nu avea nod. A cazut 50 si ceva de metri in jos“, povesteste Alexadru Pop, un tanar care se afla cu cortul in zona.

Citeste mai mult despre acest subiect pe site-ul Adevarul