Impozit de 16% pentru romanii bogati care si-au ascuns averile in Europa


In plina canicula, ANAF anunta campania de iarna: de la 1 ianuarie 2011, va incepe vanatoarea de romani bogati prin Europa. Sorin Blejnar, seful Fiscului, explica, pentru Gandul, cum va face.

quot;Ati vazut filmul ? Ei bine, eu cand vreau sa fac ceva, chiar fac quot;, ne intampina Sorin Blejnar plin de optimism. De data asta, spune seful ANAF, Fiscul chiar se apuca de treaba: va cere institutiilor similare din Europa o quot;evidenta a proprietatilor detinute de cetatenii romani persoane fizice intr-o tara, peste un anumit nivel quot;, urmand ca tot ce nu va putea fi justificat sa fie taxat cu 16 la suta.

quot;Pana la 1 ianuarie 2011, vrem sa detectam cu exactitate toti contribuabilii cu averi mari si daca aceste averi au fost impozitate. Discutam despre marile averi provenite din economia subterana quot;, explica Blejnar. nbsp;

quot;Cred ca voi identifica cateva sute de persoane quot;, mai precizeaza seful Fiscului. Acestia sunt quot;oamenii cu iaht, cu Ferrari si cu o proprietate mult peste medie quot;. Cititi in continuare cum vrea Fiscul sa le intre in conturi, ce spun oamenii de afaceri, dar si cum intrega istorie a vanatorii de bogati a fost, pana acum, doar o suma de declaratii gen quot;Cel putin doi ministri au conturi ascunse in Elvetia quot;.

Fiscul cinefil

Incepand din prima zi a anului viitor, Fiscul va pretinde 16% din averile nedeclarate ale romanilor bogati, dupa cum a anuntat Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un interviu acordat ziarului Gandul. In urma cu un an, cand a anuntat pentru prima oara ideea impozitarii averilor mari, tot in cadrul unui interviu acordat ziarului Gandul , seful Fiscului spunea ca punerea ei in practica quot;este o chestiune de vointa quot;.

Citeste articolul integral pe site-ul Gandul