Inca o zi nelucratoare pentru romani: BOR cere ca Sarbatoarea Sfantului Andrei din 30 noiembrie sa fie declarata zi libera


Biserica Ortodoxa Romana (BOR) cere ca Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei din 30 noiembrie sa fie declarata zi nelucratoare.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a trimis, luni, o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor, in care a cerut ca aceasta sarbatoare religioasa sa fie declarata sarbatoare legala nelucratoare.

In scrisoare se mai precizeaza ca BOR nbsp;s-a exprimat public, in ultimii 20 de ani, solicitand declararea prin lege a sarbatoririi Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, 30 noiembrie, ca sarbatoare legala nelucratoare. nbsp;

quot;Venind in intampinarea dorintelor clerului si credinciosilor ortodocsi romani adresate Sfantul Sinod si pentru a sublinia dupa cuviinta importanta pe care Sfantul Apostol Andrei o are in viata spirituala a poporului roman, va adresam, in numele Sfantului Sinod al BOR, rugamintea de a adopta masurile necesare pentru promovarea unei initiative legislative prin care sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei – 30 noiembrie sa fie declarata sarbatoare legala nelucratoare quot;, se arata in scrisoare.

Scrisoarea va fi distribuita grupurilor parlamentare, initiativa urmand a fi discutata de parlamentari.

In prezent sunt 11 sarbatori legale: nbsp;1 si 2 ianuarie, cu ocazia Anului Nou; nbsp;doua zile in aprilie sau mai, de Paste; nbsp;1 mai – Ziua internationala a muncii; nbsp;doua zile in mai sau iunie, de Rusalii; nbsp;15 august – Adormirea Maicii Domnului; nbsp;1 decembrie – Ziua Unirii; nbsp;25 si 26 decembrie, de Craciun.