Infectate cu aceeasi seringa la Spitalul CF2: Amelia Antoniu si Alice Preda

Soprana Amelia Antoniu (36 de ani) si Alice Preda (35 de ani) au fost victimele unor greseli grave ale doctorilor din Spitalul CF2, unitate sanitara ce apartine de Ministerul Transporturilor.

Medicul Cristian Gherasie, fostul sef al sectiei de Ginecologie din cadrul Spitalului CF2, din Bucuresti, a recunoscut ca s-a folosit aceeasi seringa pentru cele doua paciente.

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului National de Opereta, si Alice Preda, cele doua paciente care au intrat in coma in urma unor interventii chirurgicale care au avut loc in Spitalul CF2, au fost infectate in momentul anesteziei.

„Singurul element comun a fost o seringa cu ser anestezic. O jumatate din cantitatea de ser a fost injectata in branula Ameliei si cealalta jumatate a fost injectata in branula celeilalte paciente, Alice, inainte de a fi operate quot;, a spus dr. Cristian Gherasie, fostul sef al sectiei de Obstetrica-Ginecologie.

Medicul a adaugat ca seringa nu le-a atins propriu-zis pe cele doua paciente pentru ca serul a fost injectat in branula, nu direct in vena.

Citeste mai mult despre acest caz pe site-ul Adevarul