Infernul de pe insula Utoya – Anders Breivik: O sa va ucid pe toti!

Adrian Pracon, un tanar care a supravietuit atacului de vineri dupa-amiaza din insula Utoya pentru ca s-a prefacut a fi mort, a povestit pentru CNN ca atacatorul urla in timp ce impusca in stanga si-n dreapta: O sa va ucid pe toti!

quot;Vom muri cu totii quot;, striga Anders Behring Breivik, presupusul atacator din Insula Utoya, in timp ce-si descarca mitraliera in tinerii participanti la scoala de vara a Partidului Laburist.

Unul dintre supravietuitorii masacrului, Adrian Pracon a povestit pentru postul CNN cum a scapat cu viata si cum s-a comportat criminalul in cele doua ore de teroare pe care le-a trait.

quot;O sa va ucid pe toti ! quot;, urla intr-una ucigasul de 32 de ani. Martorul spune ca Breivik a intrat in sala in care erau adunati cei 700 de participanti ai taberei carora organizatorii le ofereau informatii despre atacul cu bomba din Oslo. Criminalul, imbracat in ofiter de politie, a intrat in incapere si a cerut voie sa se adreseze tinerilor.

quot;Evident ca i-am dat voie sa intre. Purta uniforma de politist quot;, explica Pracon. Acela a fost momentul in care a inceput sa traga.

Panica si haos, asta a urmat. Cei mai multi au incercat sa fuga, iar cativa se indreptau catre falsul ofiter, crezand ca este un test.

Cei care au reusit sa iasa din sala au alergat catre tarm si au sarit in apa in speranta ca se vor salva. Si Pracon a incercat sa inoate, dar s-a intros pentru ca se simtea mult prea obosit ca sa parcurga distanta de 1,6 kilometri pana la celalalt mal.

quot;Simteam ca nu pot sa respir. Inghitisem deja prea multa apa, si simteam ca bocancii si hainele grele ma trag in jos. Nu am avut timp sa scap de ele. Cred oricum ca am fost ultima persoana care a fugit catre apa quot;, mai spune Adrian Pracon.

quot;…nu eram sigur ca o sa reusesc pentru ca eram deja prea obosit quot;. Asa ca Pracon a decis sa se intoarca pe mal. Atacatorul i-a urmarit pe cei au incercat sa fuga si a continuat sa traga chiar daca multi erau in apa deja.

quot;A impuscat aproape pe toata lumea. A plecat si s-a intors dupa o ora. Eu si inca doua persoane am supravietuit pentru ca ne-am intins langa cadavre si ne-am prefacut a fi morti quot;, isi aminteste martorul.

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV (Sursa foto: bbcnews.com)