Inmormantare Michaela Niculescu – Mica de la Abracadabra. Lacrimi pentru un inger!

Inmormantarea Michaela Niculescu, cunoscuta publicului drept Mica de la Abracadabra, a avut loc duminica, in cimitirul parohial Andronache. Inhumarea a avut loc dupa ce trupul neinsufletit al Micai a fost depus la capela Bisericii Sfantul Gheorghe de pe Calea Plevnei din Capitala.

UPDATE Inmormantarea Michaelei Niculescu a inceput la cimitirul parohial Andronache din Bucuresti. Trupul tinerei de 31 de ani care a murit joi din cauza cirozei a fost tinut in ultimele zile la biserica Sf. Gheorghe de pe Calea Plevnei, unde s-a oficiat si slujba de inmormantare.

UPDATE 16.05 Cortegiul funerar al Michaelei Niculescu, cunoscuta ca Mica de la „Abracadabra”, a ajuns la cimitirul Andronache din Capitala. Aproximativ 200 de persoane s-au adunat pentru a o conduce pe ultimul drum. In bataia clopotelor, oamenii au inceput sa aplaude, in timp ce sicriul Micai a fost purtat spre cimitir. Denisa Tanase, membra a trupei „Bambi”, a declarat, pentru „Adevarul”, ca a fost luata prin surprindere de vestea mortii Michaelei. „O cunosteam de cand eram mica, chiar daca n-am mai pastrat legatura cu ea”, a spus Denisa. Ea a adaugat ca slujba de la biserica Sf. Gheorghe de pe Calea Plevnei a fost „frumoasa si emotionanta”. „Eu si sora mea (Raluca, n.r.) am iesit plangand din biserica.”

UPDATE 15.45 Pana la aceasta ora, cortegiul funerar al Michaelei Niculescu nu a ajuns la cimitirul Andronache.

UPDATE 14.50 Slujba de inmormantare a Michaelei Niculescu, programata pentru astazi la ora 15.00, a fost amanata cu 30 de minute. Aproximativ 70 de curiosi s-au adunat deja langa cimitirul parohial Andronache.Mica, suferinda de ciroza in stadiu avansat, a murit joi la Institutul Clinic Fundeni, la varsta de 31 de ani. „Pacienta a venit la noi avand o stare generala grava. Din 28 februarie a fost internata la sectia terapie intensiva, cu diagnosticul de insuficienta hepatica, ciroza hepatica. Nici nu s-a luat in calcul un posibil transplant. Michaela Niculescu a murit in urma unui soc hemoragic prin sangerare digestiva masiva, adica o hemoragie cataclismica“, a declarat, pentru adevarul.ro, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni. A dat lumina reflectoarelor pe un master la Oxford Mica a facut parte din celebra trupa Abracadabra condusa de magicianul Marian Ralea. Printre colegii de trupa s-a aflat si Dana Rogoz, care a ales sa-si continue cariera in showbiz. Mica, in schimb, a ales un alt destin profesional. Ea a preferat sa faca Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. De asemenea, ea a terminat doua doctorate la Oxford, respectiv la Viena. „A fost decizia mea sa nu continui. Ruxandra Ion chiar mi-a reprosat, ca o mama, cand ne-am vazut ultima oara, ca n-am continuat pe acel drum. Nu-mi pare rau, pentru ca am alta vocatie. Cant foarte mult, chiar sunt pe cale sa-mi fac o formatie“, declara Mica.

Mesaje de la fanii si prietenii Micai de la Abracadabra

Fanii Michaelei Niculescu, cunoscuta ca Mica de la Abracadabra, au lasat pe pagina de Facebook zeci de mesaje de condoleante si de incurajarea a familiei, dupa ce au aflat ca tanara de numai de 31 de ani a fost rapusa de boala crunta de care suferea: ciroza hepatica.Mesajele au fost postate de oameni care nu au cunoscut-o, dar care au crescut cu emisiunea Abracadabra sau de fosti elevi ai sai, Mica fiind profesoara la Catedra de Limbi Straine. Iata cateva dintre mesajele emotionante postate pe pagina de Facebook a Michaelei Niculescu. – „Am avut ocazia sa cant cu ea intr-o trupa de coveruri. Ce sa zic… talentata, muncitoare, cuminte, un bun coleg mai pe scurt. si avea multa, multa energie. Dumnezeu sa o odihneasca in pace… Nu mai am cuvinte sa scriu“. – Cezar Balan – „Un suflet minunat si o minte stralucita a plecat dintre noi. Ma bucur ca am avut onoarea sa o cunosc. O fosta studenta“. Simona Luiza Tigris- „Macinata de vestea naucitoare, cu un gust amar si regrete eterne dupa cea care mi-a inseninat sambetele copilariei Abracadabra si careia ii datoram mai tarziu acceptarea propunerii mele si aparitia in premiera a traducerii romanului Malina de Ingeborg Bachmann la editura Humanitas (2007)… draga Mica, Michaela Niculescu, ramas bun, Dumnezeu sa te primeasca la dreapta Lui, caci meriti toata iubirea si tot respectul din aceasta lume si de dincolo de ea! Condoleante familiei indurerate!“ – Ramona Trufin – „Doamne, nu-mi vine sa cred! Tocmai am aflat ca Michaela Niculescu, o fiinta deosebita, a decedat… Mica noastra prietena sa fii buna si iubitoare si acolo unde te-ai dus. Sa fii la fel cum te-am cunoscut aici. stiu ca-ti va fi mai bine, dar mi-e tare greu sa accept pierderea ta“. Gabriel Gheorghiu – „Ne vei lipsi! Cuvinte nu mai am, dar sper ca unde esti sa ajunga toata dragostea si gandurile familiei tale!“ – Alexandra Sandulescu – „Nu am cunoscut personal artista, ci omul de la catedra , the educator Michaela Niculescu, cea care avea atat de multe de impartasit studentilor. R.I.P“ – Andreea Papp – Este o zi foarte trista. Tu vei ramane Mica cea plina de zambete, ganduri si vorbe frumoase, sensibilitate atat de frumos exprimata prin cantecele tale. Te voi admira in continuare pentru modestie, perseverenta, ambitie si inteligenta. Vei ramane cu mine. – Corina GrigoreSursa foto: Facebook